Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğu

antifbyigit

Bordo Bereli
Arkadaşlar benim sağlıklı ve diyerine göre büyük olan kabuşumun kabuğu açık yeşil oldu ve birazda sarılıklar var ve alt kabuk deseni silinmeye başlamış sizce nedir bu mantar olduğunu sanmıyorum elime alıp bakmak istiyorum ama kuru alanın altına kaçıyor.

Sanki derisinin rengide açılmış gibi ayıiyetten.
mailto:/a3f6gw.jpg

mailto:/rsuczd.jpg

mailto:/33271mo.jpg

mailto:/16bhkr5.jpg

mailto:/2lnfnn5.jpg

Arkadaşlar işte fotoğraflar bunlar.

işte benim kaplumbagamdada bu olay var tıpa tıp aynısı

deri rengi dışında

Kaplumbağanız büyüdüğü için kabuğu da büyüyor.Kabukta saydamlaşma veya renk değişimleri olabiliyor bu durumda.
Kuru ve suda ki halinin fotoğraflarını koyarsanız ne olduğunu söyleriz.

Kuru alanın altından çıksa alıp çekicem.

Resimleri koydum baka bilirsiniz.

Kabuğunda anormal birşey görünmüyor.Büyüdükçe renk değişimleri normal.
Kuruduğunda kabukta kalkmalar oluyor mu? Belki kabuk değişimine hazırlanıyordur.Kalsiyumu ve güneşlendirmeyi eksik etmeyin :)
Mantar için düzenli mavi damla kullanın.Tedbirinizi almış olursunuz.

Yanımda kuru alana çıkamıyor daha kerata mavi damla kulanıyorum ama bitmek üzere yenisini alacam tepelerindeki ışık 15 saat açık belki daha fazla.

Resimlerdende görüldüğü üzere elime mavi damla bulaşmış çok zor geçiyor bulaşınca. :D

kabuk değişimi bencede.. sağılıklı ömürler diliyorum kapluşlarına... :sorcerer:

Bence mantar belirtisi yok ama, bilemiyorum zamanın ne göstereceğini.

Geri