Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğumuzda garip defektler var

celik310

Yeni Üye
Katılım
22 Tem 2021
Mesajlar
2
Merhaba su kaplumbağam şu an 2 yaşında yaklaşık 2 ay önce bu defektler yeni başladığında araştırdım ve çok azdı o zaman veterinere götürmüştüm ve ışıklı bir şeyler baktılar mantar yok demişlerdi ben de ondan sonra mr turtle vitamin damlasını aldım . her hafta suyuna damlatıyorum . UVB 5.0 lambamız var . Ancak bu defektler devam etti ve araştırdım ancak düzgün bilgilere ulaşamadım . Bu olay kabuk değişiminden sonra oldu fotoğrafları bırakıyorum yememizde herhangi bir sorun yok hatta fazla istekli yem verirken sürekli heyecandan elimi ıssırıyor .
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 15
  • image.jpg
    image.jpg
    2.2 MB · Görüntüleme: 15
  • image.jpg
    image.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.8 MB · Görüntüleme: 13
  • image.jpg
    image.jpg
    1.6 MB · Görüntüleme: 15
Foruma hoş geldin.

Kabarıklıklar plakanın hava kabarcığı biçiminde noktasal açılımlarına bağlı, bunlar açıldığında matlık verir. Bir kısmı böyle iken bir kısmı da küçük parçalar halinde soyulmuş. Mantar gördüğüm kadarıyla yok.

Su içine girdiğinde plaka aralarına giren su kuruduğunda kireç tortuları da oluşur.

Hayvana ait orta sertlikte diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça fırçala ve emsal sıcaklıkta su ile durula. Bu bir kere yeterli.

Uvb ampul yanında ısıtma lambası da var mı? Bu gerekli, plakaları ısıyla kurutup gerilerek açılmasını sağlar. İçinde yada yüzeyinde yosun, mantar oluşumu varsa bunların üremesini önler, kurutur. Bunu yaz kış 12 saat yakarız. Hayvanın kuru alana çıkış saati belli olmaz.

Vitamini suya değil haftada bir, ilk vereceğin stick yemine 1 damla damlatıp elden ver. Suya damlatmanın faydası yok. Tersine yosun ve algi coşturur.

El ısırma olayı dert. Yetişkin zamanda çeneleri kuvvetlendiği için yara açabiliyorlar. Savunma amaçlı zamanlarda risk artıyor. O vakit yemi suda önüne atıyoruz.
 
Isıtıcı lambam yoktu almayı düşünmüyordum ama alayım onu . İlginiz için çok ama çok teşekkür ederim. Çok sağolun dediklerinizi uygulayacağım.
İyi bayramlar.
 
İyi bayramlar. Uvb ampulü hayvan tek ise çok çıktığı saatte 1 saat yakman yeterli günlük 20 dakika kadar ışıma ihtiyacı karşılar. Hem de ömrü uzar. Uv ampuller belli bir ömre sahiptir. Sonrasında etkisi azalır.

Şu sıra hava iyi ama eylül itibariyle su ısıtıcıda olmalı. Su 28 kuru alan 32 derece olacak. Lamba mesafe ayarı için hayvanın sırtı hizasında bir yükselti koyup (kibrit kutusu gibi) üzerine cam derece yatıracaksın. Tam yarım saat sonra bakıp 32 derece olduğu nokta uygun mesafeyi verir.

Uvb'de 13 watt için 18-19 cm 25-26 watt için 28-29 cm mesafeden ayar yapacaksın.

Lamba için mandallı yada akrobat lamba kullanacaksın. Isıtma ampulü eski tip filamanlı 60 W armut ampul yada halojen 52-53 W ampul olacak. Tercihen soft ampul.

111620.jpg


92078.jpg
 
Geri
Üst