Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğundan vurulmuş :(

Zencefil

Bordo Bereli
Antalya'nın Gazipaşa İlçe sahilinde ateşli silahla vurularak öldürülen 'caretta caretta' cinsi deniz kaplumbağası bulundu.

Koru Plajı'nda doğal havuzların bulunduğu bölgede, sabah saatlerinde amatör balıkçılar denizde caretta caretta leşi buldu. Kıyıya çıkarılan 'caretta caretta'nın sırtında bir parmak genişliğinde mermi deliği olduğu belirlendi. Tesadüfen olay yerinde bulunan Veteriner Hekim Osman Arslan, 'caretta caretta'nın birkaç gün önce ölmüş olabileceğini söyledi. 'Caretta caretta'nın silahla yaralandığını ve bu nedenle öldüğünü belirten Arslan, Üç yaşında olduğunu tahmin ediyorum. Büyük ihtimalle silahla ateş açılmış. Eğer zıpkın olsaydı zıpkını çıkartmaları mümkün olmazdı dedi. Boyu 1 metre ve 40 kilo ağırlığındaki deniz kaplumbağasının yumurtlama mevsiminde bulunduğunu anlatan Arslan, kaplumbağanın muhtemelen yumurtlamak için sahile geldiğini söyledi.

'NESLİ TÜKENMEKTE OLAN TÜRLERİ KORUYALIM'

Şubat ayında 'Nesli Tükenmekte Olan Türleri Koruyalım' adlı proje ile Comenius Projesi'ne başvuran ve başvurusu Avrupa Birliği Bakanlığı Türk Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen İstiklal Şehit Süleyman Gür Ortaokulu'nun öğretmenleri de olayı haber alarak sahile geldi.

KASTİ OLARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ

Proje sorumlusu Hülya Özdemir, caretta caretta kaplumbağaları korumaya çalıştıklarını kaydetti. Kaplumbağaları korumak için devlet desteği alarak bir proje yürüttüklerini vurgulayan Özdemir, Deniz kaplumbağası kasti olarak öldürülmüş. Yani bu kaplumbağanın öldürülmesi bir deniz kazası değil. Gördüğümüz kadarıyla yumurtlama zamanında ve erişkinliğinde bir kaplumbağa. Bizim projemizde yapmak istediğimiz bu konuda farkındalık yapmak ve insanlarımızın eğitilmesini sağlamak. Bu kaplumbağanın ölmesi 150 kaplumbağanın dünyaya gelmeyeceği demektir. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz dedi.

KURŞUN YARASI

Gazipaşa Belediyesi zabıta ekipleri, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Milli Parklar Av ve Yaban Hayatını Koruma Şefliği'nden bir personel de olay yerinde inceleme yaptı. 'Caretta caretta'nın kabuğundaki yaranın kurşun yarası olduğu anlaşıldı. İncelemelerin ardından 'caretta caretta'nın leşi sahile gömüldü.

Kaynak: http://www.haberturk.com/gundem/haber/787620-bu-nasil-vahset--13

Cvp: Kabuğundan vurulmuş :(

Lanet olsun bu nekadar anlamsız birşey hangi zihniyet neden zararsız bir canlıya zarar vermek ister ne gereksiz insanlar var.Gerçekten çok üzücü birşey...

Tüylerim diken diken oldu. Bu nasıl bir zihniyettir! Ben kaplumbağalarımın kabuğunu fırçalarken bile içim bir garip oluyor , ya canını yakarsam diye düşünüyorum. Ne düşünüyolardı acaba merminin kabuğunu delmiyeceğini falan mı? Resmen saçmalık onlar adına ben utanıyorum aynı coğrafyada yaşadığım için.

İnsanlıktan nasip almayan biri daha işte.

o kendini bilmez kişiyi sonuna kadar kınıyorum eline geçdide o güzel hayvanı vuruyon

o kendini bilmez kişiyi sonuna kadar kınıyorum eline ne geçdide o güzel hayvanı vuruyon

Geri