Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğunu Rahat Dökemiyor.

meritiko

As 3 Üye
Arkadaşlar Süleman'ın hep iyi yönlerinden bahsettik.Birazda beni rahatsız eden kısımlarından bahsedeyim.Süleman bir kaç ay önce kabuk değiştirmeye başlamıştı.Fakat kereta kuru alanı pek kullanmadığı için kabuğunu pek kurutmadı.Ve bu yüzden kabuğunu rahat dökemiyor.Bu beni çok rahatsız ediyor.Kabuğunuda düzenli fırçalıyorum.Sizce rahat dökmesi için ne yapmalıyım?

Cvp: Kabuğunu Rahat Dökemiyor.

madem o kuru alana çıkmıyor haftada 1 gün 4 5 saat ayrı bir kabın içine koyun susuz bırakın

Peki tamam.İlginiz için teşekkür ederim.

rica ederim ben bu uygulamayı hafta 2 kere yapıyorum aslında daha faydalı oluyor sizde bir yada iki gün yapın

Emre beyin dediği en iyi yöntem. Kuru, su bulunmayan bir kap içinde bekletirseniz sorun olacağını sanmıyorum.

Bir de kabuk dökme dönemlerinde haftada 1 kere verdiğiniz vitamini 2 güne çıkarırsanız daha rahat kabuk ve deri değiştirdiğini göereceksiniz.

Kabuk dökme konusunda çok ama çok sabırlı olun.
Birden döküp bitmiyor maalesef.
Ben kesinlikle alıp kaplumbağanızı ayrı bir kuru yerde tutma fikrine katılmıyorum.Bu kaplumbağayı strese sokmaktan başka işe yaramaz.
Kabuğunu fırçalmanıza bile gerek yok.Bırakın akvaryumda sırtını süreterek kendisi döksün yavaş yavaş kabuklarını.
Size önerim vitaminden ziyade kalsiyum desteğinde bulunmanız.
Ve son bir uyarı kabuklara kesinlikle el ile müdahalede bulunmayın.
Pakize yaklaşık 5-6 ayda anca döktü kabuklarını ki hala kuyruğunun üstünde 3 küçük parça duruyor.
Bu durumun aceleye ihtiyacı yok.
Süleman'a sırtını kaşıyabileceği bir kaya,kök gibi bir şey verin yeter :)

Peki tamam.Kabuk kaşıması için bir kayası var.Garibim şekilden şekile giriyo kaşırken :) Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler :)

Benimkiler bazen kuru alandayken tırnağımı uzatıyorum hemen kaşınmaya başlıyorlar parmağıma :) Kalça sallama hareketleri bayağı meşhur :)

O sallama huyları beni bitiriyor :)
Pakize yazın balkonda güneşlenirken sandalyenin ayağına gidip dakikalarca sürtünüyordu :D

Geri