Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuğunun kenarı ilk günden beri sarı, geçmedi?

sheida

Bronz 5 Üye
Merhaba,
Osmancan yeni evine geleli 2 hafta oluyor. Daha çok küçük.Akvaryumu 50 cm, ısıtıcısı,iç filtresi, kuru alanı ve ısıtma için lambası var. Uvb lambası henüz yok. Sadece geçen hafta yarım saat kadar direkt güneşe çıkarabildim.Normalde oda güneş alıyor ama camdan gelmesinin bir yararı olmadığını okumuştum. Akvaryumun yarısı suyla dolu, o da çok hareketli hep yüzüyor.Geceleri kuru alanda uyuyor. (yaklaşık 10 lt) Yemi Tetra Stick (pet shopta söyledikleri üzerine) her sabah 1 tane veriyorum, akşamları da Tetra Gammarus veriyorum birkaç tane. Bir de ara sıra biraz kıvırcık marul yiyor. Bugün de çok küçük bi parça havuç attım bir iki ısırık aldı. Bir de haftada 1 yemine 1 damla Deep fix vitamin damlatıyorum. İlk hafta suya da damlatmıştım, güzüne zarar verir diye okudum artık suyuna damlatmıyorum.

1.Öncelikle yemi az mı veriyorum? Çok vermek istemiyorum obez olur diye korkuyorum. Bazı arkadaşlar günde 6-7 stick veriyoruz deyince dedim acaba az mı veriyorum?

2. (Asıl sorum) Geldiği günden beri kabuğunun sol kenarının bir boğumu sarı gibi (üstten ince bir tabaka ,sanki düşecek gibi). Pek önemsemedim ilk başta. Sonra sol tarafındaki kenarda da buna benzer bi renk oluştu. Bir de kabuğunun bölümleri üstten ince bir tabaka halinde birbirinden ayrılmaya başladı gibi. Acaba kabuk mu değiştirecek? Herkeste bir mantar korkusu almış gidiyor. Korkmaya başladım ben de. Yoksa güneş eksikliğinden mi olmuş olabilir?

Fotoğraf pek net değil, ıslaktı çünkü. Beni görünce hemen suya atladı yem vereceğim sandı, o yüzden ıslakken çekmek zorunda kaldım.

mailto:/img713/3526/img3149f.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Yemi suya attığınızda 1 dakika içinde tüketebileceği şeklinde verin yazıyor bazı yabancı kaynaklarda.Bazılarında ise kafa hacmi kadar verin diyor.Buna siz karar vereceksiniz.
Kabuğunda bir anormallik yok.Eğer dediğiniz gibi ayrılmalar varsa orada ki plakalar düşecektir.

Ben kafa hacmi kadar veriyorum, belirli bir beslenme programları var. Mesela az sonra ikisine 7'şer yem vereceğim. Yarınsa ikisine 5'er yem ve 1'er karides vereceğim. Bu arada her gün karides vermeyin, karides kaplumbağalar için pasta gibi. Her gün pasta yersen obez olursun. 2-3 gün aralıklarla verin karidesi. Bu arada 1 yem az. en azından hesaplayamasanız bile bu fotoğraftan 6 yem derim.

Teşekkürler, ben de yemi çok verirsem obez olacağını düşünüp gammarusları akşamları tok tutsun diye veriyordum 6 gündür. Neyse ki sayenizde hatamdan döneceğim. Haftaya 1-2 kere vereyim de bu haftayı dengelemiş olsun :)

O sarılıklardan benim kapluşda da vardı ama zamanla düzeldi.

Geri