Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk altında Kahverengi leke

Qeswirt

Altın 5 Üye
Arkadaşlar öncelikle çikomun ismini Mumble (Mambıl) olarak değiştirdim söyliyeyim :)

Benim Kapluşum Mumble min Kabuğunun Altında Kahverengi lekeler belirmeye başladı :(
Endişeleniyorum.
Bide Üst Kabuğu ÇELİK GİBİ sert ama Alt Kabuğu Hafif Esnek

Ve 3 Günden Beri Kahverengi lekeler çıktı alt kabuğunda :S acaba hastalıkmı? yoksa herkezde varmı ??

Cvp: Kabuk altında Kahverengi leke

Kabuktaki bu tür lekeler büyüme lekesi olabilmekle birlikte bir hastalığında belitrisi olabilir ama ben büyüme lekesi olduğunu sanıyorum :)

Büyüme lekeleridir onlar :) Ayrıca alt kabuk üst kabuğa göre bir nebze daha yumuşak olur :)

İçim Çok Rahatladı Teşekkür ederim...:)

Özellikle kahverengi lekeler her kaplumbağada olur :)

ayrıca büyüdükçede daha belirgin hale geliyor lekeler yani korkmanıza gerek yok :)

Bu lekeleri ilk gördüğümde ben de çok tırsmıştım :) Yalnız tuhaf olan ayrıca bir şey daha vardı; lekeler simetrik dağılmışları. Olağan olduğunu yazınca arkadaşlar rahatlamıştım. Sanırım sizinkiler de simetrik değil mi?

Benim Mambılımın Alt Kabuğun ortalarında değilde Alt Kabuğun sağ ve sol taraflarında çıkmaya başladı
3-4 gün önce çok hafifdi şimdi bayağı oldu :) büyüdüğü yüzünden çıktığına sevindim çok korkmuştum birşey olacak diye...

Sizin Mumble bana neşeli ayaklardaki yavru pengueni hatırlattı :)

Geri