Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk Bakım Jeli

dumdumtıs16

Bronz 4 Üye
Petshopcudan bir tane deepfix kabuk jeli aldım acaba bu jel kaplumbağalarıma zarar verirmi? Bilgisi olan biri varsa lütfen yazsın.

Cvp: Kabuk Bakım Jeli

Kabuk jelini kullanmadıysanız pet shoptan yem veya ihtiyacınız olan bir şeyle değiştirin.
Tamamen ticari bir ürün olup kullanılmasını tavsiye etmiyoruz.

yok kullanıyorum da kabugunu falan parlatıyor biraz fark etti de kabugu sertleşti bir yan etki yapmıycak yani değilmi

O jeli iyice temizlemeden kesinlikle akvaryuma koyman.O jel yağ gibi kaplumbağaların gözlerine zarar verebiliyor.

Jel gibi mi, su gibi sıvı mı?

O jel yüzünden kabuğu incecik olan bir kaplumbağaya tanık oldum.
Kabuğun parlak olması değil, sağlıklı olması önemli.
Zaten siz kaliteli yemlerle besleseniz, vitaminini, kalsiyumunu ihmal etmeseniz, ve güneşlendirseniz bu tarz şeylere ihtiyaç olmadığını göreceksiniz.
Kaplumbağanın kabuğunu jelden arındırmak için yumuşak bir fırçayla, nazik hareketlerle kabuğu fırçalayın.
O jel kaplumbağanın kabuğundaki gözenekleri tıkar ve güneş ışığından faydalanmasını engeller, kabuğun dokusuna zarar verir.

Geri