Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk boyları normal mi acaba tahmini yaşları nedir ?

samet52

SKF Delisi
merhaba arkadaşlar
rafi ve leo yu alalı 3 ay oluyor rafi daha yeni doğmuştu sanırım leo ise biraz büyüktü bu yüzden leonunda 5-6 aylık olduğunu düşünüyorum ve kabuk boyları

rafi=3.2 cm
Leo=5cm

dediğim yaşlara göre normalmi sizce bu yaşa göre ideal boy nedir

rafi akciğer enf. geçirdiği için hiç büyümedi desem yeridir yeni yeni büyüyor o 0.2 cm hastalıktan sonra büyüdü :)

Cvp: Kabuk boyları normal mi acaba tahmini yaşları nedir ?

Eğer alındığında 3 cm ise 3 ayda 2 cm büyümesi çok kötü değil. Akvaryum boyutuna göre 3-4 cm de büyüyebilirdi.

AEK' Alıntı:
Eğer alındığında 3 cm ise 3 ayda 2 cm büyümesi çok kötü değil. Akvaryum boyutuna göre 3-4 cm de büyüyebilirdi.

aldığımda 3 cm değildi sanırım 4 cm civarlarındaydı

O zaman az büyümüş. Bence su hacminden kaynaklı. Özellikle hastalanmayan için ekipmanlar tam olduğuna göre tek ihtimal bu. Vitamin ve yemler konusunda eksik olduğunu sanmıyorum. Kaplumbağadan kaplumbağaya da değişir ama bu bence az.

vitamin yemler ekipmanlar tamam dediğiniz gibi sudan olabilir 200 litre akvaryumlara bakmaya başlayayım ozaman :) peki dış filtre konusu 200 litre için en uygun aynı zamanda uygunların en ucuzu da bir filtre bakayım siz de biliyorsanız önerirseniz sevinirim

Eheim en iyisi tabiki ama fiyat yüksekliği sebebi ile tetra tec markasına da bakabilirsiniz. Bende bu iki filtrelerdende mevcut. Eheim 2217 daha iyi belki 2215 yada tetra tec ex 1200 modelleri o hacim için en ideal olanlar.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=11299
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=5214
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=4580

ne yalan söylim şu anda o kadar bütçe ayıramıyorum onları yaza doğru alabilir şöyle 100 tlye felan yokmu bir de iç filtre kullanırım olmadı

Bu markayı kullanmadım ama memnun olanları duymuştum.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=6227
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=6226

Eheim ve tetraya kalite olarak en yakını fluval diye biliyorum ama fiyatı onunda çok uygun denemez.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=240&urn=14491

Ya bencede şuanda o kadara gerek yok. Sonuç olarak akvaryumu büyütmeniz daha önemli.

Ben Life Tech- Jebo 839 kullanıyorum ve inanılmaz memnunum.
100 TLye almıştım.

mailto:/product_info.php?products_id=25164

sanırım ecem hanımın tavsiyesi bütçeme uygun olduğu için şimdi onu düşünüyorum bir araştırayım bakalım toparlayım sonra size söyler tavsiyelerinizi dinlerim çok teşekkürler yardımlarınız için :)

Geri