Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk değişimi

yelizece

Bronz 3 Üye
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
72
Herkese merhaba,

Kaplumbağamın kabuk boyu 14-15 cm Yaklaşık 2 haftadır hiç yemek yemiyor

2 haftadır kaplumbağam yem yemiyor raffy p, karides, yumurta akı veriyordum ve baya yiyordu şimdi sadece uyuyor hiç suya girmiyor ısıtıcısı 27 derece çalışıyor kış uykusuna mı yattı acaba ? Ve kabukları kalkmış dökülüyor bazıları elimle çeksem gelir bir kaç kere kenarındakileri çekmeye çalıştım baya kalkmış kabuk ama izin vermedi belki canı acıyor diye bende çok çekemedim açıkçası kaçmadı suya da atlamadı gözünü bile açmadı uyumaya devam etti. Sizce ne yapmalıyım? Ben 1 haftadır yoktum şehir dışına çıktım lambasını yakmamışlar annemler kış sanmış olabilir mi yemekte yemiyor ve kabuğu için ne yapabilirim Yine çok soru sordum. ? kabuk resimleri ekte
https://imgyukle.com/i/o6XHGR
https://imgyukle.com/i/o6XOrN
https://imgyukle.com/i/o6Xa5c
 
Kış uykusuna yatacak vakit değil ki akvaryum düzeninde bu durum sağlanamıyor o sebeple yatırmıyoruz.

Suyu 28 derece; kuru alanı 33 dereceye ayarlayıp lamba tam üstüne gelecek şekilde konumlandırılacak.

Hayvan üşütmüş olabilir. Mevsimsel değişikliğe bağlı iştahsızlık olabilir. Hayvan dişi ve hiç yumurtlamadıysa yumurtlamaya bağlı hormonel değişiklikler iştahsızlık yapabilir. Yem bayat, kokusu gitmiş yada bozulmuş ise yemez.

Vitamin takviyesi iyi olur. Bu kırgınlığı alıp iştahı artırır. Lamba ısısı metabolizmasını canlandırır.

Hayvana yağsız kıymayı haşlayıp ver. Kaynar suya atıp bir dakika kadar sonra çıkarıp soğutup verirsin.

Hayvan kuvvetle muhtemel üşütmüştür. Eczaneden genta damla alıp sabah akşam beşer damla damlat. Bu yetişkinlerde biraz sıkıntılı bunlarda küçükler gibi ağız çevresine sürmek zor savunma için başını ileri atıp ağzını açar dikkatsiz davranırsan ısırabilir. Yem yese yeme damlatıp verirsin kolay olur. Ya çay kaşığına damlatıp ısırmasını bekle ve hayvanı dikleştirip ağzına akmasını bekle yada ilacın ucunu ısırmasını bekle ve damlat. Yalnız burnuna gelmesin tıksırır üstün başın batar.

Kabuğa gelirsek plakaların çoğu çıkacak durumda ağzı düz cımbızın bir kenarını açılan plaka altına sokup ittir belli noktaya kadar açılınca çekip çıkar. Cımbızı ittirdiğin halde gitmiyorsa zorlama zamanla açılıp çıkar. Ufak kanamalar sorun değil yetişkinlerin kabuğu kalın ve serttir. İyileşir.

Kenar plakalar aşağı doğru bükülerek devam eder. Yanlama V harfi gibidir. Bunları dışarı doğru ittirip sıkıca tuttuktan sonra o halde cımbız sapını yukarı doğru kaldırınca çıkar.

Yalnız hayvan büyük ve zaptetmesi zordur. Tutarken dikkat etmezsen ısırır onun için tutma işini biri çıkarma işini biri yapmalı. Bunlar kaşındırıp hayvanı kurdeşen eder. Çıkınca rahatlar.

Çıkmayanlar için kabuğa devit sür. Kuru yerde 10-15 dakika beklesin ki hayvan zaten kuru alanda duruyor, suya inme ihtimali olursa kalanı peçete ile silersin.

Devit plakaları yumuşatır ısıtma lambası gerdirip açar. Kök altında sürtünerek atar.
 
Cvp: Kabuk değişimi

Bende anlamadım ama arada bir suyun içine giriyor hiç bir şekilde gözlerini açmıyor yemek yemiyor devid 3 yağı kabuğuna sürdüm üst plakalar kolaylıkla ayrıldı yan taraftaki kabuklar ayrılmadı çıkartmama izin vermiyor bende zorlamıyorum.Üşütmüş olacağını sanmıyorum burada hava hala çook sıcak rüzgar alan bir yerde değil zaten üşüteceği bir ortam yoktu suda yan durmuyor, hırıltılı nefes almıyor daha önce başıma gelmişti bu durum belirtilerini biliyorum az çok. Kabuk değiştirdiği için iştahsızlık olabilir mi ? Kış uykusuna yattığını düşünüyorum. Lambayı açtığımda lambanın altında durmak istemiyor suyun altında kendisini gizliyor ışık görmeyeceği yere kaçıyor ?
 
Cvp: Kabuk değişimi

Ya şimdi dikkat ettim acaba gözleri mi şişmiş çok korkuyorum bu arada ilginiz için çok teşekkür ederim

https://imgyukle.com/i/ofMHHP
https://imgyukle.com/i/ofML1q
https://imgyukle.com/i/ofMakN
 
Hayvan göz enfeksiyonu geçiriyor. Gözlerini açamadığı için tedirgin ve yem yememesinin sebebide bu. Işığı göz kapağı içinden hissedebiliyor bu onun görünmesini sağlayacağı için karanlık ve güvenli olan dibe kaçıyor. İltihaptan bayağı şişmiş durumda.

Genta damlayı alıp her bir göze sabah öğle akşam 10 saniye arayla dörder damla damlat. Damlatırken eline alıp yan yatırarak damlat. Kafayı içeri alsa bile damla göz kenarlarından girer. Taşlaşmışsa yumuşatır ve çıkmasını sağlar. Göz açılıp göz kapağı içindeki beyazlık gidene kadar devam et.

Bu hayvanlar göremediği sürece yani gözleri açılana kadar yiyemez. Suyunu temiz tut. Kir tutan dekor yada iri, aralıklı çakıl kum varsa çıkar. Damlayı damlattığında en az 10 dakika suya girmemeli ki etkisi olsun.

Pomad kullanma suya girdiğinde pisliği göze yapıştırır.

Dış filtre kullanmıyorsan metilen mavisi damlat. Kaç litre su var?
 
Abim ilaç mümessili moxai göz damlasının genta yada gentaguttan daha iyi olduğunu söyledi eşdeğer ilaç olduğunu söylüyor ve evde mevcut moxai göz damlası kullansam bir sorun olur mu gözleri gerçekten çok kötü çünkü Çok üzgünüm ya şuan ölür mü


Bakın ilaç bu daha önce dikkatimi çekse tabiki paylaşırdım anlamadım ki sürekli gözü kapalı diye susuzluktan şiştiğini düşündüm kaç günde açılır gözü bu damla şuan acil müdahale etmek istiyorum fotoğrafını paylaşıyorum size bunu kullansam zararı olur mu https://imgyukle.com/i/owEW8f
https://imgyukle.com/i/owE3EG
 
moxai'yi göz enfeksiyonlarında kullanıyoruz. Ama genta gibi oral yolla veremiyoruz. Prospektüsünü incelemiştim. Kullanabilirsin. Etkinliği gözde yüksektir abinin dediği gibi. Dünyagözdeki doktoruma alternatif ilaç var mı diye sorduğumda o da önermişti.
 
Cvp: Kabuk değişimi

Cem abi allah senden razı olsun ya iyi ki varsın çook teşekkür ederim gerçekten çok dua edeceğim sana hemen kullanıyorum şimdi ? sabah öyle akşam 10 saniye arayla gelişmeleri yazarım tekrardan çok teşekkür ediyorum
 
İltihap taşlaşmışsa biraz daha süre uzayabilir. Genelde bir hafta 10 güne gözler açılabilir ama şişlik inip beyazlık gidene kadar devam et.

Kuru alanda dururken de tepesinden damlatabilirsin. İlk başlarda damlattığında kaşındırır bu hayvanı huylandırır. Yerinde durmazsa sebep budur.
 
Sağol. Merak etme korkacak birşey yok göz enfeksiyonu diğer hastalıklara nazaran en hafif ve tedavisi en kısa süren hastalıktır. Kolayca atlatır.
 
Göz kapakları susuz kalırsa çöker şişmez. Kulaklar resimlerde gözükmüyor yanaklarda şişlik var mı? Gözlerin arkasında biraz aşağıda C şeklinde çizgiler kulaklarıdır.

Bir de kaç litre su var ona göre metilenin damla sayısını yazayım?
 
70 litre şuan kafasını geçirmiş çekemiyorum ama yarın damlasını tekrar damlayı damlatırken tam olarak çekerim gözüne damlatırken hiç bir tepki vermedi terramycin göz merhemide var gerek var mı kullanmama
 
Merhem pomad uygun değil suya indiğinde olan kiri göze toplar.

İlk gün 2 damla ertesi 6 gün boyunca birer damla metilen damlat.
 
Peki yemek yemesi için ne yapabilirim ağzına yaklaştırsam yer mi göremediği için yiyemiyor belkide neler verebilirim yemesi için
 
Hayvanda yağ stoğu var bu onu idare ettirir ama suda ve kuru alanda yemi önüne atıp uzaklaş kokusunu alıp yiyebilir. Dediğim şekilde haşlanmış kıymayı verebilirsin suya da batar. Suda iken tam önüne doğru bırak. Kıymayı yeme olasılığı fazla.
 
Cem abi ya başka bir şey var ben korkmaya başladım ağzının kenarında sarı sarı pütürlükler var sanki sizde bakabilir misiniz damladan mı acaba anlamadım ki ya bişe olmasından çok korkuyorum ne olur yardım edin ? https://imgyukle.com/i/o0477y
https://imgyukle.com/i/o04d5M


Bakın burnundan da köpük gibi şeyler çıkıyor iltihabı attığı için mi böyle yoksa durum daha mı ciddi ölmesinden korkuyorum ilaç mı sararttı acaba yoktu çünkü aklım çıkacak anlayan veterinerde yok götürürdüm cem abi ne yapacam ya iyileşsin hemen off sadece 10 gün yoktum nasıl bu kadar hastalanabilir ? https://imgyukle.com/i/o7PyDc
https://imgyukle.com/i/o7Prxt
 
Mukoza çıkışı var ama sinüsten mi genizden mi ciğerlerden mi geliyor bilemiyorum yalnız iltihapsa çıkarması iyidir. İlacın artığı da olabilir. İlaç sıvı şeffaf yerine bulanık bir yapıda ise o da olabilir. İlaç gözüne işlediyse genize akar, bağlantısı var. Burun ucundakini kulak pamuğu ile alabilirsin.

O halı kaydırmazı iyice yıka üzerinde pislik var. Temiz olsun.

Pütürlük dediğini göremedim kum taneleri olabilir.
 
Kumu çektim kum olamaz ben ancak bu kadar çekebildim biraz belli oluyor ağzının içi sanki sarı belki kendisi öyledir ama sanmıyorum daha önce dikkatimi çekmedi belki de suya hiç girmiyor diye olmuştur. Suya ittim biraz adasına girmeye çalıştı hemen suya hiç girmek istemiyor çok halsiz ama gözleri ilk güne göre biraz daha iyi hafif inmiş görselleri karşılaştırdığımda belli oluyor sizede gönderiyorum şimdi suya hiç girmemesi normal mi

https://imgyukle.com/i/EPdEBU
https://imgyukle.com/i/EPAdz8
https://imgyukle.com/i/EPAAan
 
Ağız içi pütürlükleri bir nevi bizim arka dişler gibi düşün ısırdığını kavramasını sağlar. dışardakiler deri ve kireç kalıntısı.

Yapabilirsen kulak pamuğu ile bastırmadan göz kapağını yukarı doğru kaldırmaya çalış. Açılınca pislik bir miktar çıkabilir.
 
Denerim yarın ısırmasından korkuyorum başını saklıyor keşke izin verse damlayı bile damlatmak zor oluyor. Yarın kulak çöpü ile denerim umarım olur yapabildiğim kadar yaparım ne kadar çıksa iyi zarar vermek strese girmesinide istemiyorum ?
 
Geri
Üst