Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk değişiminin etkileri mi?

falconjs

Yeni Üye
Kamplumbağam kabuk değiştiriyor. bir buçuk ay oldu yaklaşık. ve son 3 gündür yemeyi bıraktı ve daha fazla uyumaya başladı.bu onun ilk kabuk değişimi ama bi anormallik seziyorum. yardımcı olacak birisini arıyorum

Cvp: Kabuk değişiminin etkileri mi?

akciğer enfeksiyonu olabilir.bunun yanında hapşırma suda batmama eğri yüzme kuru alanda çok kalma gibi belirtiler varmı?Bence veterinere gösterilmesi gerekiyor kabuk değiştirmenin etkisi olacağını zannetmem

Fotoğraf atabiiliyorsanız atıın yoksa bi veterinere götürün.

Kabukta yumuşama var mı? Bazıları daha zor geçirebiliyor. Tabi enfeksiyon riskide var.

dumdumtis' Alıntı:
akciğer enfeksiyonu olabilir.bunun yanında hapşırma suda batmama eğri yüzme kuru alanda çok kalma gibi belirtiler varmı?Bence veterinere gösterilmesi gerekiyor kabuk değiştirmenin etkisi olacağını zannetmem

Hapşırma yok. aynen suda batmıyor yan yüzüyor sanki bi tarafı batmasına engel oluyormuş gibi. kuru alanda çok kalıyor. resim atmaya çalışayım birde

Söylemeyi unuttum. Bunların aksine kabuğunda hiç yumuşama olmadı.

makinemi bulamadım şimdi telefonla çekti. biraz bozuk bi görüntü ama anlaşılır yine.
mailto:/24myoao.jpg

Suda batamama ve yan yüzme direk akciğer enfeksiyonu belirtisi. Benimki bu duruma geldiğinde yem de yemekteydi. Ama veterinere götürüp kontrol ettirdiğimde akciğer enfeksiyonu teşhisi koydu ve hemen tedavi ettik.

Bence erken davranmak iyidir. Veterinere götürüp teşhis ve tedavi aşamasına gelin derim. Kontrolü yaparak uygun antibiyotik tedavisini önerecektir. Hızlı hareket tedavi süresini kısaltacağı gibi ilerlemeden geç kalmayı engeller.

bencede ne kadar önce teşhis edilirse o kdr kolay tedavi edilir , birde bu hastalık kapluşlar için ölümcüldür tedavi edilirse bişe olmaz .

veterinere gitmeden evde tedavi yöntemi yokmu ilaçla vs.
fırsat bulamıyorum veterinere götürmeye.

Veteriner kontrol edip tedaviyi söyleyecek. Doz ve süreleri anlamında. Yani sadece bir kez gidip geleceksiniz. Daha sonrada hastalık geçerse yada aksi bir durum olursa tekrar kontrol gerekir.

Açıkcası gidecek kadar zaman ayırmak gerekiyor. Sonuçta bir can bu. Haftasonuda veterinerlerin çoğu açıktır.

Çok teşekkür ederim. En iyisi dediğiniz gibi veteriner baksa iyi olcak. Yanlışlıkla zarar verebilirim.

Geri