Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk değiştiriyor.

kaqlumbagaci31

Bronz 4 Üye
Merhaba arkadaşlar benim kaplumbağam kabuk değiştirmeye başladı :) Ama ne yapmalıyım bilmiyorum. Su kaç derece olmalı? Yemek olarak bir farklılık olacak mı? Cevaplarını bekliyorum.

Cvp: kabuk değiştiriyor

Yemek konusunda bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Su ve kuru alan sıcaklığı aynı devam etmeli. Vitamin ve kalsiyum takviyelerini aksatmadan uygulayın derim. Birde uvb lambanız vardır umarım.
Yapacağınız bir iyi ilave şu olabilir. Akvaryum içine bir kök alıp canı isterse sürtünerek kaşınmasına imkan saplayabilirsiniz.

Ayrıca haftada bir devit3 sürebilirsiniz kabuğuna 15 dakka kuru alanda bekletirsiniz. Yeni kabuk daha canlı çıkar ve bu süreç hızlanır biraz daha. Devit3 eczanelerde 2 tl şuanda

RE: kabuk değiştiriyor

Sürecin normal hızı ve kabuğun canlı olması uvb ile zaten sağlanır.
Kabuğa sürülen devit eski kabuğun atılmasında faydalı olur.

Devit in d vitamini sentezinide artırır diye biliyorum. bununda süreci hızlandırdığını düşünüyorum emre bey

Doğrudur Eren bey. D vitamini sentezinde devit kullanılabilir. Ancak kabuğa canlılık ve sürecin normal seyri için faydası ağızdan verme yöntemiyledir. Tabi UVB olduğu sürece kabuğa haftada bir sürmek doz aşımı yaratmaz. Kabuktan çok az bir emilim yapar. Bu yöntem esas olarak düşmeye çalışan kabuğa yardımcı olması açısından faydalıdır. Veteriner tavsiyesine dayanarak detaya girdim.

Doğru bi bakış açısı emre bey. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim

uvb lambam var devit eczaneden alınırsa tamam sanırım. Teşekkürler Emre ve Eren Bey.

Geri