Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk değiştirme süreci

ecemkoten

Bordo Bereli
Yaklaşık 2 buçuk aydır kabuk değiştirmeye çalışıyorlar. Şuanda sadece kol ve bacaklarındaki derilerini değiştirebildiler. Bu kadar yavaş olması normal mi ? Şuanki kabuklarının durumu fotoğraftaki gibi. (Not: Kabuk aralarındaki beyazlıklar kireçlenmeden dolayı fotoğrafları çektikten sonra fırçayla temizledim :) )

mailto:/img72/4537/dsc1086v.jpg
mailto:/img204/3280/dsc1088n.jpg

Cvp: Kabuk değiştirme süreci

Kaplumbağanızın kabukları oldukça sağlıklı gözüküyor. Ancak kabuk değiştirme dönemlerinde sabırlı olun. Çünkü bu zaman alabiliyor. Kuru alanda vakit geçirdikçe ve gerekli vitamin kalsiyum desteğini aldıkça zamanla kabuklar dökülecektir.

Bu dönemlerde vitamin ve kalsiyum desteği sağlarsanız daha sağlıklı bir dönem geçireceklerdir.

Sevgilerle..

Emin bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim :) Bir tanesi kararında güneşlensede diğeri fazla güneşlenmiyor. Devit 3 ve biyo torvit kullanıyorum umarım faydasını görürüm :)

Rica ederim.

Mutlaka göreceksiniz. Dediğim gibi epey uzun süre alan bir döneme girmişler. Nispeten deri değişimi daha kolay oluyor; ancak kabuk işi biraz uzayabiliyor. Bir de akvaryumun içinde kaşınacakları bir taş yada cisimleri varsa o da kolaylaştıracaktır. :)

Büyük plastik kayalar var ama ben hiç kaşındıklarını görmedim :) Çok teşekkür ederim :)

Yavaş olması çok normal.Benim Süleman daha Ağustostan beri kabuk değiştiriyor.Ağır ağır dökülür sen merak etme.Derisinin hepsini değiştirdi Süleman.Kabuklarınında bir kısmını döktü sayılır.Ağır olması normal :)

Süleyman bayadır uğraşıyor belliki kabuk dökmek için :) Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için :)

Benimkilerde kabuk dökme egilimi henuz yok.Kuru alanda gunde en fazla 1 saat kalıyorlar normal mi ?

Sanki kaplumbağalarınız kabuk değiştirme sürecinde görünmüyor gibi geldi bana.
Su içerisinde kabukların arasında kalan havayı görebilirsiniz bu dönemde :)
Şu anda yavrularınız gayet sağlıklı bir şekilde büyüyor :)
Kabuk değişimi biraz zahmetli ve uzun süren bir dönem.Sağlıklı büyüyen kapluşlar bu dönemi sorunsuz olarak yesyeni kabuklarıyla tamamlıyorlar ;)

Arzu hanım banada sanki hava boşluğu gibi geldi ama veteriner kabuk değiştiriyor demişti. Deri değiştirdikleri için bende kabuk değiştiriyorlardı diye düşündüm :) Sağlıklı olduklarını söylemeniz beni çok mutlu etti :)

Deri değişimi büyüme döneminde eksik olmaz :)
Benim Pakize artık 2 ayda bir falan deri değiştiriyor.Büyüdükçe sudan deri parçalarını daha az toplayacaksınız yani :D
Kabuk değişimi çok sık yaşanmıyor.Biraz daha büyüdükleri zaman dökülecektir kabuklar :)

Bir sitede tesadüfen rastladım. Hatta aylarca aradığım bir bilgiydi. Tamamen kişinin kendi gözlemlerini yansıtıyor.

Kaplumbağalar 6-8 aylıkken kısmen kabu değişimi yaşar; 3-4 yaşlarında ise tam kabuk değişimi görülür. Bu bilgi ne kadar doğrudur bilemem ama kabuk değişimi sıkça yaşanan bir olay değildir.

Bildiğim kadarıyla küçük yaşlarda sürekli kabuk değişimi oluyormuş. Emin bey sizin bir yerden okuduğunuz birşey di mi bu ?

Deri değişimi çok sık oluyor.Kabuk değişimi çok nadir oluyor.Bu 6 senedir benimde gözlemlediğim bir şey.
Pakize 6 senede tam olarak 2 defa kabuk değiştirdi sadece :)

Anladım o zaman şuan sadece büyüme lekeleri benimkilerdekiler :) Çok çok çok teşekkür ederim :)

Geri