Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk mu değiştiriyor?

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar, az önce farkettim kabuğundaki plakaların arası zaten siyahlaşıyordu ama küçük bir yer çizgi seklinde simsiyahtı. Elime aldım diş fırçasıyla fırçaladım fakat kabuğundan şeffaf deriye benzer bir şeyler çıktı. Alalı 2.5 ay oldu 4.9 CM. Kabuk mu değistiriyor acaba? Değiştiriyorsa ne yapmalıyım?

Cvp: Kabuk mu değiştiriyor?

Bence kesin kabuk değiştiriyor,elleme hiç, zaten kaluşları iyi beslersek,güzel bakarsak kabuk değişiminde sorun yaşamayız :)

Ama deri gibi. Kabuğu şeffaflaşmaya başladı. Çıkan şeyler minik minik. Ve 2.5 ayda kabuk değiştirmesi anormal değil mi? 1TL büyüklüğündeydi.

yok 2,5 aylıkken de olur 1 aylıkken de nasıl beslendiğine,nasıl bakıldığına bağlı zaten kabuk plakaları şeffaf oluyor,plaka plaka dökülmüyor mu?

Bir yere kaşıtmış olabilir kabuğunu.Fotoğrafını çekebilir misin pekii?

Umarım kötü bir şey değildir,bekliyorum..

Umarım.. Makinanın şarjı bitmiş 10 dakika sonra çekicem. Başka hangi sebepten olabilir?

Aklıma kabuk kaşıtmasından başka bir şey gelmedi,ellemedin değil mi? Müdahaleden dolayıda olabilir,gerçi sen biliyorsun ellememişsindir :)

Yapış yapış mı? Nasıl yani anlamadım :S

Yem ıslanır eline biraz yapışır ya aynen öyle. Korktum bak :'(

Yaa :( O zaman biraz farklı bir değişim bu :S Fotoğrafı yollayınca belki bir şey anlayabilirim..

Ya kabuk değiştirirken yapış yapışlık bir durum olmuyor normalde.. :breh:

O kadar yapış yapış değil. Az önce meraktan çok küçük bi tarafını fırçaladım aynı şekilde küçük şeffaf parçalar çıktı.

Bakalım bir fotoğrafına,olmadı Vildan hanımı ara,çok kötü bir şey olduğunu sanmıyorum..

Arıycam. Fotoğrafı çektim ama net değil pek. Elimdeki makinayla anca bu oluyor. 5 dk sonra yüklücem

Pek net olmadı ama :)
mailto:/img20/8129/img0011ur.jpg
mailto:/img442/4904/img0010sml.jpg​

Evet pek net değil ama sorun yok bence muhtemelen akvaryumundaki taşa kaşıtmış kabuğunu :)

Geri