Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuk sağlığı hk

Melikee

Yeni Üye
Katılım
8 Kas 2019
Mesajlar
14
iki tane kaplumbağa besliyorum ancak son 3-4 aydır kabuk sorunuyla uğraşıyorum kabuk renklerinde bir gariplik var büyük olanda buna ek olarak mantar da vardı tuzla ve metilenle tedaviyi denedim bunlar fayda etmedi hayvanın kabuk kenarlarında çentikler oluştu mecburen batikon kullanmak zorunda kaldım ancak kabuğun geriye kalan kısmı düzelmiyor kireçli gibi beyaz kalıyor suya girince ve fırçalayınca kayboluyor iştahları güzel tetra yem, gammarus, balık ve nadiren yumurta beyazıyla kırmızı et veriyorum vitaminlerin damlatıyorum ısıtıcı filtre kuru alan mevcut hayvanlardan birini daha önce aldık ancak aradaki boy farkı kapandı ve hayvan kabuk değiştirmemeye başladı plakalar çok sert bu Bi sorun oluşturur mu tedavi edilmesi mi gerekir yardımcı olursanız sevinirim (boyları yaklaşık 6 cm, bir tanesi 10aydır bir tanesi de yaklaşık 5,6 aydır bizimle)


https://resmim.net/f/jFoOSp.jpg
https://resmim.net/f/s7OvJ3.jpg
https://resmim.net/f/dWcTMd.jpg
 
RE: tt

Suya girdiğinde kayboluyorsa kireçtir. Plaka altına işlediği için onlar çıkmaz. Piramitleşme artmış yakında plakalar açılmaya başlar.

Hayvanların üşümeyeceği bir zamanda eczaneden devit alıp kabuklarını kuruttuktan sonra bir damla damlatıp yay 10 dakika kuru yerde durup dinlensinler. Gerekirse lambayı üzerlerine tut. Kalan yağı peçete ile silip akvaryuma al. Bunu haftada iki kez yap hayvanları üşütmeyelim. Hemde fazla D vitamini emilimi olmasın.

Diğer uygulamaları bırak. Deviti sürdükten sonra bir resimlerini çekip at.

Reslerin kabuk rengi ve desenleri farklılık gösterir. Büyüdükçe daha da artar. Hayvanlarda bu konuda bir sorun yok.

Bazıları haki, bazıları kahverengi, bazıları griye çalan haki yada griye çalan hafif mavimsi bir ton olur. Büyüdükçe bazıları olduğu gibi haki renk kalırken bazıları kahverengi ağırlıklı yada griye çalan renk alır. Üst desenlerde bazılarında siyah artarken bazılarında sarı çizgiler biraz daha genişler. Kafası üstünde kırmızı nokta olanlarda bu sarı oran biraz daha fazla görülür. Tam benzemese de hafif bir rio grande turtle havası vardır. Sarı bölüm çizgi çizgi geniştir. Rio grandedeki gibi değil.
 
RE: tt

kaybolmuyor yazmıştım ancak klavye düzeltmiş mantar var gibi durmuyor değil mi?
 
RE: tt

Deviti sür bu görüntüyü netleştirir, bir daha bakalım.
 
Cvp: Kabuk sağlığı hk

Kuru alana uzun süre çıkmadıklarında, suyun içinde çok fazla vakit geçirdiklerinde bu görüntü olabiliyor. Benimkilerde de benzer sıkıntı vardı. Her gün uygun ısıda kabuklarının kuruması lazım. UVB lambası alıncaya dek kışın devit 3 uygulamasına ek olarak yazın güneşe çıkarma imkanınız olursa bu çok etkili olacaktır. Düzenli güneşlendirme bu görüntüyü tamamen yok ediyor, plaka atılımı hızlanıyor, renk tonu iyileşiyor. 
Bir de sürekli yüksek protein ağırlıklı beslendiklerinde akvaryum kabuk boyuna yeterli gelmemeye başlarsa kabukta piramitleşme başlayabilir. Protein oranı düşük otçul besinler, marul...vb yiyeceklerle dengeyi sağlayabilirsiniz.
 
Geri
Üst