Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk sertleştirici

EMRE1991

SKF Delisi
yeni aldığım kabuk sertleştiricinin markası deep fix turti-clean jel, en iyisi bu dedi akvaryumcu bunu aldım. sizce nasıl?

Cvp: kabuk sertleşdiriçi

Kabuk sertleştiricilerin içeriğindeki bilinmeyen kimyasallar kapluşlara zarar veriyor deniyor. Kullanmanızı tavsiye etmem şahsen.

ama zarar verip vermediğini sizde tam olarak bilmiyorsunuz, belkide yararlı belkide zararlı.

Veteriner görüşlerinden bahsediyorum. Kaplumbağa suya koyulduğunda kabuk sertleştiricisinin içeriği suya karışıyor ve göz enfeksiyonlarına yol açıyor. İki kaplumbağama da hiç kabuk sertleştirici kullanmadım gayet sağlıklı ve sert kabukları vardı.

yanlız kabuğuna sürdükden sonra kuru alanda 15 20 dk bekletin. yıkayıp ondan sonra akvaryuma koyun diyorlar zaten veterinerlerde biri sürün diyor biri sürmeyin diyor anlıyamıyorum. veterinerleri gecen seneki kaplumbağıma mantar dedi ilaç kullandım, öldü ilaçın dozu fazlaymış.

(Lütfen mesajlarınızda noktalama işaretlerini kullanın/eminemre)

Cvp: kabuk sertleştirici

Kullanmanızı hiç ama hiç önermem. Doğru vitamin ve besin takviyesiyle kaplumbağanızın kabuğu daha sağlıklı olur emin olun. Kabuk sertleştiriciler tıpkı plastik kaplar gibi yalandan ibaret para kazanma yollarından biridir. Farkettiyseniz SERA vb. kaliteli markalar kabuk sertleştirici satmıyorlar.

Düzenli beslenen ve doğru bakım yapıldığı takdirde kabuk sertleştirici gibi ticari kaygıyla üretilmiş ürünlerin kullanılmasına gerek yok.

Bende kabuk sertleştirici önermem. Petshoplarda satılan kabuk sertleştiriciler çeşitli kimyasallar içeriyor.
Bunun yerine Devit-3 kullansanız daha sağlıklı olur. Yemine az bir miktarda emdirip verirseniz kapluşunuzun kabukları sertleşecektir. Ya da Devit-3'ü kabuğada sürebilirsiniz. Bu şekilde kullananlarda var. Ama kabuğa sürerseniz 30-60 dk bekleyin iyice emsin. Sonra her ihtimale karşı kabuğunu silip yuvasına koyarsınız.

1.si her veteriner kaplumbağalar konusunda uzman değil, 2.si kaplumbağalar doğada kabuk setleştirici kullanmıyorlar :D ve kabukları çoook sağlıklı, bence düzenli güneşlendirme kabuk sertleştiriciyi gerektirmez. Ayrıca düzenli beslenme de kabuk sağlığı açısından önemli.

doğadaki şartlarla evdeki şartlar bir değil ve doğada ısıtıcı yok mesela filtrede yok :)

Evet ama tropik bir güneş ve sürekli olarak temizlenen bir akıntı var. Tekrar söylüyorum kabuk sertleştiriciler plastik kaplar kadar sakıncalı bir ticari ürün.

geceleri güneş yok peki nasıl ısınıyorlar geceleri su 3 4 katı soğuk oluyor

Oranın iklimi ılımandır ve zaten gece minimum 20 dereceye düşen bir yerde nehirler 8 saatte hemen soğumaz.

Doğru söylüyorsunuz fakat yinede kabuk sağlığını güneş ve iyi bir bakımla korumak yerine kimyasal kullanmanız pek sağlıklı değil

kışın güneş bulamadımız için busakda çıkaramadımız için devit 3 ve kabuk jeli kullanıyorum bende elimden geldince iyi bakmaya çalışıyorum

Devit 3 ü bende tavsiye ederim ama kabuk jelinin gerekli olmadığını düşnüyorum

kabuk jelini sürünce kabuk rengi daha bi temiz görünüyor diş fırcası ile haftada 2 kere temizliyorum haftada 2 kerede jel sürcem bi kere sördüm kabuğunun rengi baya bi değişti daha bi güzel oldu

Biz sizi uyardık. Sizi buradan tutmamız da mümkün değil istediğinizi kullanın. Olan kaplumbağalarınıza olacak.3. kez söylüyorum: Kabuk jeli de plastik kap ticaretinin bir parçasıdır !

Doğada ısıtıcı ve filtre yok demişsiniz; ancak tam olarak doğru değil.

Nehir ve göletlerde az da olsa dip akıntısı vardır. Suyun sıcak soğuk farkından oluşan bu akıntı suları her zaman temiz tutar(tabiki çevresel faktörleri ve insanı es geçiyorum). Isıtıcı ise doğal olarak güneştir. Su sıcaklıkları mevsim değişse bile aylarca sabit kalmaktadır.

Yani geceleri su 3-4 kat soğumaz. Örneğin marmara denizi şu an 18 derecedir; ancak dikkat ederseniz hava sıcaklığı şu an itibariyle 12 derece? Nasıl olduğğunu şimdi düşünebiliyor munuz?

emronyus' Alıntı:
Biz sizi uyardık. Sizi buradan tutmamız da mümkün değil istediğinizi kullanın. Olan kaplumbağalarınıza olacak.3. kez söylüyorum: Kabuk jeli de plastik kap ticaretinin bir parçasıdır !

+1

Ben böyle şeylere hiç inanmıyorum, normal vahşi bi kaplumbağa doğal hayatta suya girmeden önce kabuk sertleştirici sürüyor mu? gördünüz mü? :)

Yeterince doğru ve dengeli beslerseniz kabuğu taş gibi olur, kötü beslerseniz kabuğu yumuşak olur buda hastalık olduğunu gösterir.

Geri