Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk sertleştırıcı

Cvp: kabuk sertleştırıcı

Kabuk sertleştiriciler kimyasal içerikli ve çok zararlıdır. Bu sebeple ölen kaplumbağalar var.
Kabuğunun sert ve sağlıklı olmasını istiyorsanız D vitamini sentezi için güneşlendirmelisiniz yada bu imkanlar yok veya azaldı ise UVB lamba almalısınız. Ayrıca gene kabuk ve kemik gelişimi için kalsiyum gereklidir. Bunun için takviye olarak mürekkep balığı kemiği yedirmeniz gerekir. Toz haline getirip vitaminli yemi bulayarak vermeniz uygun yöntemdir.

vitaminli yem almıstım yemedıler kaldı kenarda ama mırekkep balıgı kemıgı hıc duymadım

Bu kemik pet shoplarda, kuşcularda çok bulunur. Gaga taşı olarakta geçer. Bol kalsiyum içeriği sayesinde doğal destek sağlar. Ancak alırken doğal mürekkep balığı kemiği isteyin. Gaga taşı diye isteyince hazır ürünlerde veriyorlar. Bunları işlemden geçtiği için tavsiye etmiyoruz. Aşağıda resmini ekledim.

mailto:/img546/1442/pt3550exoterrakaplmurek.jpg

AEK' Alıntı:
Bu kemik pet shoplarda, kuşcularda çok bulunur. Gaga taşı olarakta geçer. Bol kalsiyum içeriği sayesinde doğal destek sağlar. Ancak alırken doğal mürekkep balığı kemiği isteyin. Gaga taşı diye isteyince hazır ürünlerde veriyorlar. Bunları işlemden geçtiği için tavsiye etmiyoruz. Aşağıda resmini ekledim.

mailto:/img546/1442/pt3550exoterrakaplmurek.jpg

suya boylemı atam unufak edemmı

Bu şekilde suya atmaya gerek yok. Yukarıda bahsettiğim gibi toz haline getirip vitaminle ıslatılan yeme bulayıp direk ağıza vermek en etkilisi. Suya karışınca etki yok denecek kadar az olur.

Büyük kaplumbağalara bazen parça parça atabiliyorlar. Oda sevip sadece bunu yerlerse.

Geri