Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk sertleştiriciyi yemeğinemi damlatıyım ?

Kabuk sertlestiriciler ASLA kullanilmamasi gereken urunlerdir. Bu urunler yalnizca ticari amacla uretilmis olup, kaplumbagalarimiz icin cok zararli icerikler icermektedirler. Bunun en buyuk ornegide silikat icermesidir. Silikat insaatlarda kullanilan yapistirici bir maddedir.
ASLA KABUK SERTLESTİRİCİ KULLANMAYİNİZ.
Kabuk sertligi icin iyi bir guneslenme, uvb lamba ve vitamin takviyeleri yeterli olacaktir.

Cvp: kabuk sertleştiriciyi yemeğinemi damlatıyım ?

Sakınn.
Direk çöpe atın o kimyasalı.
Sağlıklı bir kaplumbağanın o tip zararlı bileşenler içeren bir kimyasala ihtiyacı yok.
Normalde kabuğa sürülüyor onlar ama faydadan çok zararı var.Lütfen kullanmayın.

ohoooo dostum sen ne yaptın!! kabuk sertleştiriciler kesinlikle kullanılmaması gereken ürünlerdir!! kabuğun nefes almasını engeller ve yok eder! sen birde yemeğe damlatıyım mı demişsin. sen en iyisi kimseye zarar gelmeden onu yok et

teşekkürler bir şey daha sormak istiyorum 2 tane kaplumbağam var biri 2 yaişında diğeri 1 olucak 90 tl ye büyük bir akvaryum gördüm sizce alıyımmı ? su ısıtıcım var filitrede var sadece kuru alanla uvb lamba g erekli ama hiç bir yerde uvb lamba bulamıyorum

farklı tur kaplumbağa almak istiyorum 1 tane sizce diyerleriyle anlaşırmı ? sizin snow çok beğeniyorum

tm attım çöpe

juen pet markette bulabilirsin internet üzerinden. biz daha çok fiyatı değilde hacmi üzerinden konuşuyoruz. ısıtıcı-filtre ve uvb lamba gerekli. yazın güneşlendirme imkanın varsa uvb ye, havalar sıcak olduğu için ısıtıcıya gerek yok ama bir termometrede al bence faydalı olur.

Buyuk bir akvaryum derken ? Boyutlari nedir ?
UVB lamba tum petshoplarda mevcut. Petshopta bulamiyorsaniz ;
www.juenpetmarket.com
www.evcilal.com
Buralarda rahatlikla bulabilirsiniz.

bana liste yaparmısınız alınacak şeyler diye yeniliycem akvaryumuda

2 yasindaki kaplumbagalariniz baska turle anlasmakta zorlanacaktir. Snow cizgili dere kaplumbagasi satislari yasak ancak sahiplendirme ile bulabilirsiniz.

snow çok beğeniyorum çook tatlı :D:smile:

ecem hanım bu arada sorayım size: ben gün ışığı veren bir balon ampül buldum. uva veriyor su kaplumbağaları,sürüngenler için.. tüm uvb lambaları florasan şeklinde mi oluyor?

yazın ısıtıcı takmak gereklimi

dostum liste istemişsin ben sana veriyim:

ortalama 250 lt bir akvaryum
kaliteli ve büyük bir iç filtre
30 derece civarı bir ısıtıcı
uvb lamba
istersen küçük bir dış filtre
masa lambası
kuru alan için ekipmanlar
ve son olarak pastanın çileği: mango kökü :33:

bana alınacaklar diye liste yaparmısınız

suyun sıcaklığı 28 dereceyse gerekli değil, biz genellikle yazın kullanmıyoruz ama kullanan arkadaşlar var. ben hala 29 un altına düşüremedim: geçen gün ısıtıcıyı açık unutmuşum su 35 derece olmuştu! :D kaplumbağaları çıkartıp suyun sıcaklığını düşürdüm

of keşke gelsenizde benim kabluymbağalarımı yerini ayarlasınız ben bu konularda çok yiiyi değilimdir

yaptım işte listeyi o kadar

bazen serinlesinler diye hafif ılık su dolduruyorum bu doğrumudur

kaplumbağalar soğuk kanlı hayvanlardır: '' yaşama enerjilerini '' çevredeki ısıdan alırlar. 28 derece olması gerekli yoksa hasta olabilirler, felç bile olabilir.. çok soğutma hipotermiye girerler ve kalpleri durur. gölgelik bir alan yap orada serinler onlar ek su koymana bence gerek yok. akvaryum fotoğrafları istemişsin: forumda mevcut. benim kendi tanıtımım da var istediğin gibi birini yapabilirsin.

Eğer büyük akvaryum alacaksanız kesinlikle dış filtre almalısınız. Biyolojik döngü için önemli. Temizlik içinde daha verimli.

Lamba olarak soft sürüngen ampulleri var. Ancak bulamazsanız soft bir ampul alabilirsiniz. Tabi UVB lamba.

Su içine fazla alanı daraltmadan ipek yapraklı yapay bitki ve doğal kaya koyabilirsiniz. Bunlara tutunur ve dinlenirler, ayrıca daha huzurlu olurlar.

Farklı türler konusu çok uzun ve karışık olur. Kırmızı yanaklılar slider türüdür. Slider türlerinin alt grupları yani uzaktan kuzen diye tabir edilenler birbiri ile geçim konusunda daha avantajlıdır. Ecem' in çizgilileri slider olanlarla iyi anlaşıyor. Ama benim çizgilim anlaşamadı. Bende 2 kırmızı yanaklı bir cumberland slider var. Bunlar birbiri ile gayet güzel anlaşıyor. Yani karışık türler daha riskli.

Geri