Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk sertliği

Berkay06

Yeni Üye
Arkadaşlar benim kaplumbağamın kabuğu 3.5 cm ve kabuğu biraz yumuşak nasıl sertleştirebilirim yardımcı olurmusunuz? bide kabuğunun boyunu tam olarak nasıl ölçecem fotoğraf koyarsanız sevinirim doğrumu ölçüyorum bilmiyorum. şimdiden teşekkürler...

Cvp: kabuk sertliği

Aşağıdaki linkte ölçümü resimli görürsünüz;
mailto:/forum/Konu-kabuk-yapisi-ve-dogru-kabuk-boyu-olcumu.html

Bebek kaplumbağaların kabuğu biraz yumuşak olabilir. Ancak 3,5 cm için sert olmalı. sadece en arka taraf her zaman az daha yumuşaktır. Kabuğun sert olması için yaz aylarında bolca güneşlendirmek gerekir. Bunun dışında ikinci etkili yöntem UVB lambalardır. Bunu edinemiyor yada takamıyorsanız ağızdan D vitamini vermelisiniz. Bunu yem ile verebilirsiniz. Haftada 1 damla uygundur. Yumuşama varsa 2 damlaya çıkarabilirsiniz. Fazlası zararlıdır. Devit 3 olanı tercih edebilirsiniz.

verdiğiniz bilgiler yararlı oldu çok teşekkür ederim

kabuğun sertleşmesi için düzenli olarak devit3 kullanmalısınız

şimdi ben devit 3ü hem kabuğuna hemde yeminemi sürüyüm yoksa sadece yeminemi bide fiyatı ne kadar bilgi verirmisiniz

Fiyatını hatırlamıyorum, ancak bayağı ucuz. Sanırım 8 tl civarındadır.
Yem ile dediğim şartlarda dediğim ölçülerde vermelisiniz. Yumuşama çok ise 2 günde bir ama 2 haftayı geçmemek suretiyle yapabilirsiniz.
Kabuğa normal şartlarda ayda bir kez uygulayabilirsiniz. Ancak yumuşama ve özellikle kabuk değişmi zamanı sık yapmanızda sakınca yok. Bence yumuşama varsa 2 günde bir kabuğada uygulayabilirsiniz. Bunu da 2 hafta uygulayabilirsiniz. Ayrıca kurulayıp sonra vitamini kabuğa sürmeyi, daha sonra kuru bir yerde ısıtma lambası ile 15 dk bekletmeyi ve son olarak tekrar kurulayıp öyle akvaryuma koymayı unutmayın.

Geri