Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabuk yumusaması

ata12

Altın 1 Üye
2 tane 1 hafta önce yavru kaplumbaga aldım bir tanesinin altına iç bükeylik var erkek diyorum fakat o kadar küçükken belli olmaz diyorlar. 2 kapluşdada bıraz bastırıyorum kabuguna yumusak yavru oldugu için mi yoksa hastalıkmı

Cvp: kabuk yumusaması

Bunca zaman yanlıs bakılmıstır faydasız yemler uvb lambasının olmaması kuru alan yoklugu kabuk yumusamasına neden olur

Yavru kaplumbağaların kabuklarının yumuşak olması normaldir.Büyüdükçe sertleşecek o kabuk.
Daha yeni aldığınız için biraz iyi bir bakımla daha sağlıklı hale gelecektir.

kuru alan var fotograflarıma bakabılırsının uvb lambam yok zaten kuru alana cıkmıyorlar alışamadılar izmirde oturyorum 2 yada 3 saattee güneşe çıkarıyorum burası hala sıcak yemlerin fotogralarna bakabılırısnz . sera raffy p. jbl calcil jbl kurutulmuş karides tetra reptomin

kış geldi gelicek. uygun bir uv b lamba almanızı öneririm. ayrıca kaplumbağalarınızın bu yaşta kabuklarının yumuşaması sorun teşkil etmez.

Geri