Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukları çok yumuşak.

zeynogan

Yeni Üye
Merhaba ben forumunuza yeni katıldım, 1 hafta kadar önce 2 tane kaplumbağa aldım. Fakat kaplumbaganındakabukları çok yumusak petshop cu kabuğu için kabuk jelli verdi bu iyi gelir dedi. Ama bilemedim çünkü çok yumusak kabugu. Forumda gezinirkende bi kac bisey okudum kabuk jeli zararlı yazıyor ama petshopcuda bunu verdi aklım karıstı. Ne yapmam gerekiyor. Kare şeklinde kabulumbaga akvaryumlarından aldım 3 parmak kadarsu doldurdum ortadada adaları var.

Öncelikle o jeli hemen çöpe atın . O jel kabuğu sürüldüğünde kabuğun hava almasını engeller ve kaplumbağa için zararlı . Kabuk yumuşaması kalsiyum ve D3 vitamin eksikliğinden dolayı olur . O aldığınız akvaryum tarzı şey kaplumbağalar için yeterli değildir . Kaplumbağa gelişimi için yüzme alanı önemli . Kaplumbağaya güzel bir yaşam alanı hazırlamak için ; yüzebileceği büyüklükte akvaryum , kuru alan , isitici , filtre , kuru alan isitmasi için isitici ampul , kabuk gelişimi için uvb ampul , sağlıklı kapalı kutuda yemler gerekir . Şu an telefondan girdiğim için detaylı yazamıyorum ama forumda ki konuları okuyarak kaplumbağanız için uygun yaşam alanı hazırlayabilirsiniz . D3 vitamini desteği için daha bilgili arkadaşlar yardımcı olacaktır . İyi günler .

Kaplumbaglarinizin boylari ne kadar? Birde akvaryumunuzun ekipmanlari tam mi unlar cok onemli? Cok kucuk kaplumbaglarda kabuk yumusak olablyor fakat vitamin eksikligide olablr.' Kullandiginiz yemler neler? Vitamin ve uv ampulnz yoksa d vitamni takviyesinde bulunyormusunz?

Kabuk jelini Mertcan yazmış. Hemen çöpe atın. Açmadıysanız iade edin.

Öncelikle hayvanlar yavru ise kabukları daha esnek olur ve uygun yaşam koşullarında sağlıklı gelişerek sertleşir. Aşırı yumuşaklık tabiki sorun. Kuru alan bu hayvanlarda çok önemli. Isıtma lambası ve uvb lamba gerekir. Özellikle uvb lamba d vitamini sentezi yapmalarını sağlayarak kabuk ve kemik gelişiminin sağlıklı olmasını sağlar. Hayvanlara yumuşama varsa kalsiyum takviyeside yapmak gerekir. Mürekkep balığı kemiğini toz haline getirip ıslak yada vitaminli yeme bulayarak doğrudan hayvanın ağzına uzatın. Suya atılırsa kemik tozu suya dağılır ve faydası olmaz. Hatta sera mineral yem almak en kokayı. İçeriğindeki kalsiyum bu ihtiyacı giderir. Bunlardan hangisi eksikse belirtinki yardımcı olalım.
Bu konuyu okuyarak bu hayvanlar için ne gerekir, nasıl bir sistem yapılmalı, hangi yemlerle ve nasıl bir öğün düzeni ile beslenir bilgilerin tümünü edinirsiniz.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Tekrar dikkat ettim. 3 parmak su olmaz. 30 cm su derinliği olmalı. Bu hayvanlar doğada bolca yüzerek, dakıp çıkarak gelişirler. O akvaryumda yaşamaları, büyümeleri ve gelişmeleri imkansız. Suyu filtre ile temizlemeli ve ısıtıcı ile ısıtmalısınız. Acilen verdiğim linkteki kulavuzu okuyun. Hayvanların hasta olması yada eziyet çekmesi sizi de üzer.

Evett benimm raffim de cook yumusakti ilk geldignde ama ben de kabuk jeli kullanmadimm zararli diye. Isi ve uva ile toparliyor kisa surede . Gecmis olsunn tekrarr yemek yedikce de toparlayacaktir.

Kaplumbaglarinizin boylari ne kadar? Birde akvaryumunuzun ekipmanlari tam mi unlar cok onemli? Cok kucuk kaplumbaglarda kabuk yumusak olablyor fakat vitamin eksikligide olablr.' Kullandiginiz yemler neler? Vitamin ve uv ampulnz yoksa d vitamni takviyesinde bulunyormusunz?

Geri