Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kabukta beyazlama

gizemli_kiz19

As 4 Üye
yaklaşık 20 gündür misafir bir kapuş var.Sahibi tatilde ve ben bakıyorum.4,5 cm boyunda ufak bir şey.Sahibi onu ölüm kabında besliyordu.Ben aldıktan sonra içine ısıtıcı koydum sadece.Benim canavarlar onu ısırmaya kalktığından akvaryuma koyamıyorum.Onu seranın yemleriyle beslememe ve vitamini eksik etmememe rağmen kabuğu içten beyazladı.Bu kadar ufakken kabuk döker mi?Bir şey olmasından korkuyorum.

Cvp: kabukta beyazlama

Kabuğu içten beyazladı derken ne demek istediniz fotoğraf koyarsanız daha iyi bir yanıt alabilirisiniz.

Beyazladı derken kabuk değiştiriyorsa belki yaşı büyüktür ama ölüm fanusunda yaşadığı için küçük kalmıştır diyeceğim ama 4,5 cm de gerçekten çok küçük. Isıtıcı varsa en azından saklama kabı gibi yüzebileceği bir yere koysanız geçici olarak.

Kaplumbağalar büyürken uv b eksikliği, kalsiyum ve d vitamini eksikliği gibi nedenlerden üst kabukta beyazlaşma, grileşme olması normal.
Bakım şartlarının da çok iyi olmaması buna neden olmuştur.İyi bir bakımla düzelecek bir durum :)

:) resim ekleyemedim yoğunluktan.birazdan eklerim.şubat tatilinde almışlar.Biri ölmüş bu kalmış.O zamandan beri hiç büyüme göstermemiş.Ben aldığımda daha ufaktı.Şimdi kabuğunun araları siyah büyüme çizgileriyle dolu.Epey açıldı araları :)
mailto:/9th15w.jpg
mailto:/s4ugar.jpg

Fotoğraflar net değil, tam olarak neresi beyaz kabuğun ?

Kalsiyum eksikliğinden olabilir. Bol bol da kalsiyum içeren yumurta akı gibi besinler yedirin ve güneşlendirin büyümesi hızlanacaktır.

Kabuğun çatı kısmı,soldaki ilk büyük yuvarlak parça ve dış kabuk uçları.

Ufaklığı akvaryuma koydum dünden beri orada yaşıyor ama çok saklanıyor.Kuru alana neredeyse uğramıyor hemen saklanacak delik arıyor :) Yem yediremiyorum beni görünce kaçıyor.Mecburen yakalayıp eski kabında yem verdikten sonra akvaryuma alıyorum.

Aynısı benim kapluşda da vardı ama düzeldi.O zaman için ne yaptığımı hatırlamıyorum ama kalsiyum eksikliği olabilir.

kaplumbağamın kabuğunda beyazlama var ve gittikçe artıyo, kireçlenme olup olmadığını da anlayamadım ve siteye yeni üye olduğum için nasıl resim konulur bilmiyorum. lütfen yardım edin

Yeni mesaj yazarken aşağıda resim ekleyebileceğiniz bir bölüm var oradan eklemeniz mümkün.
Kabuk beyazlanası kireçtende olabilir kabuk değişimindende. Plakalar arasında peyazlık birikmesi varmı?

Geri