Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kabuktaki Leke

batukar

Bronz 1 Üye
merhabalar öncelikle aranıza dün katıldım kaplumbağalarımı 3 gün önce aldım ve pet shop ölüm fanusunda yaşar dediği için 2 gün orda besledim onra araştırdım ve dün onlara hemen akvaryum filtre ve ısıtıcı temin ettim kuru alanları için henüz ısıtıcı lamba alamadım pazartesi onuda temin edicem küçük 20-10 luk sanırım bir akvaryum yemleride marin ve posette markasız bir karides onlarıda pazartesi değiştircem bunları hep ilinçsiz pet shopcunun demesiyle aldım neyse konuya geleyim 2 adet kaplumbagam var bahe ve keşef bahe gayet sağlıklı ve yemini yiyor keşef te yemeğini yiyor fakat kabugunda beyaz bir leke var bunun hakkında danışmak istedim

mailto:/t/w/25ybk.jpg

işte resmi..

ve ek olarak fazla yüzmüyor genelde uyuyorlar sanırım 2 gün soguk suda çırpındıkları için yorgun düştüler bunun hakkındada birşeyler söylerseniz..

not: nottan sonrası sonradan eklenmiştir :)

uyuduğu için uyandırmak istemedim ondan öyle çektim aramız pek iyi degil zaten alışamadı bana mikrop bulastırmakta istemiyorum :)

yeni net fotograflar :)

mailto:/t/w/25zf7.jpg
25zhk.jpg

Cvp: soru..

Kaplumbağanız Mantar Olmuş Gibi Görünüyor
Ben Çözümünü Bilmiyorum Ama Forumdaki Arkadaşlarım Çözümünü Biliyor Olabilirler.:rolleyes:

Hiç Çözüm Bulamassanız Veterinere Başvurun En İyisi.

Cvp: soru..

Fotoğraf net anlaşılmıyor fakat eğer bahsettiğiniz leke şeffaf ve sanki kabuk ayrılmış gibi duruyorsa pek sorun yok. En azından bir zararı yok. Ama o leke dokunduğunuzda dökülüyor ve yumuşak ise mantar olabilir. Ama bana ilki gibi geldi.

Bu arada kısa zamanda gerekli ekipmanları elde ettiğiniz için tebrik ediyorum. Evde eğer bir masa lambanız varsa takacağınız 40watt eski tip bir lamba ile kaplumbağalarınızı ısıtabilirsiniz.

Bu arada pazartesi kaliteli yem alırsanız 1 hafta 10 gün içinde kaplumbağalarınızın iyiye gittiğini kendiniz de görebilirsiniz. Tetra REptomin, Raffy P ve Raffy I alabilirsiniz. İlk ikisinden biri ve üçüncü yazdığım mutlaka bir arada kullanılmalı. Beslenme kategorisini inceleyebilirsiniz.

Cvp: Kabuktaki Leke

öncelikle teşekkürler

yeni fotografları konuya ekledim bakarsanız bir daha çok minnettar olurum ..
lekeyi biraz eşeledim dökülmede olmadı ..

Çok emin olamadım ama bana mantar gibi gelmedi. Lekeler sanki kabuk yapısında gibi. Bir an önce kaliteli yem ve vitamin takviyesine geçip gözlemleyin.

tesekkürler kabuk ayrı gibi duruyor biraz
pazartesi eksiklerimi tamamlayacağım vitamin destegi veriyorum fakat allah bilir vitaminide kötü vermiştir

vitaminin ustunde reptivit ve deep lix yazıyo 30ml lik

bunuda değiştiriyimmi? birde vitamini hastaya her gün hasta olmayana haftada 2 kere vermeyi düsünlüyorum sakıncası varmı ?

birde cok az yüzüyorlar genelde burunları dışarda bir şekilde su içinde uyuyorlar sadece cok açlarsa yüzdüler oda yemi yiyene kadar ..

Vitamininiz kaliteli bir vitamin değil maalesef, bunun yerine Sera reptivit veya Biyo tortvit kullanın. Hastaya her gün kullanmayın haftada 3 kere kullanın, vitamininde aşırısı zararlıdır. Diğerine ise isteğe bağlı haftada 1 - 2 kere verin.

Geri