Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaç cm ulaşınca tek öğün e geçilmeli?

SOS

Bronz 5 Üye
Merhabalar,
Ağustos ayındagelmişlerdi. Galiba 2-3 cm.arasiydilar.suan ikiside 8 cm.
Silis kum hala bulamadım.acikcasi vakit az olduğu için siteyi çok takip edemiyorum.atakan shop ne xaman baksam tükendi görünüyor.
Işıklarını da aldım ama kapağını açarsam kacabilirler diye de takmadım.

Ekli dosyalar

• 20250105_145338.jpg
    20250105_145338.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 18
Video eklemiştim ama gelmemiş.genel durumlarını görmeniz ve belki cinsiyetleri belli oldu ise bakabilmek için.video nasıl ekleyebilirim acaba

Bu akvaryum çok küçük iki hayvanı kaldırmaz. Kuru alan düz ve rampalı olmalı sadece rampa olmaz. Kapağı açarsanız kaçma ihtimalleri var.
Daha büyük bir yuvaya geçip kuru alan ve ısıtma lambasını da halletmelisiniz.

Lamba hayvanların üşütmemesi ve kabukta mantar oluşumunu engellemek için gerekli.

• Beğen
Tepkiler: SOS
Hayvanlar yetişkinliğe girmiş. Tek öğüne düşebilirsiniz. Kafa hacminin yarısı kadar stick yem uygundur. Verdikçe yerler öğün harici yem vermeyin.

Hayvanların bolca yüzmesi lazım kabuk sağlığı ve yediğini yakması için.

• Beğen
Bu akvaryum çok küçük iki hayvanı kaldırmaz. Kuru alan düz ve rampalı olmalı sadece rampa olmaz. Kapağı açarsanız kaçma ihtimalleri var.
Daha büyük bir yuvaya geçip kuru alan ve ısıtma lambasını da halletmelisiniz.

Lamba hayvanların üşütmemesi ve kabukta mantar oluşumunu engellemek için gerekli.
Mart gibi büyük akvaryuma geçip bu akvaryum da da balık beslemeyi planlıyorum.mart ayına kadar idare edebilirler umarım.

Hayvanlar yetişkinliğe girmiş. Tek öğüne düşebilirsiniz. Kafa hacminin yarısı kadar stick yem uygundur. Verdikçe yerler öğün harici yem vermeyin.

Hayvanların bolca yüzmesi lazım kabuk sağlığı ve yediğini yakması için.
Videoyu yukleyemedim ama bu fotoğraftan cinsiyetlerini anlayabildiniz mi acaba?

Mart gibi büyük akvaryuma geçip bu akvaryum da da balık beslemeyi planlıyorum.mart ayına kadar idare edebilirler umarım.
Hayır balık olmaz. Kaplumbağa doğası gereği balığı yer parçalar. Balığı öldürür süs balıklarının kılçığı büyük olduğu için kılçık boğazını yara eder.

Fotoğraf yada video gelmemiş. Hayvanların tepeden gözleri ve kulakları gözükecek şekilde footğraflarını atabilir misiniz.

• Beğen
Hayır balık olmaz. Kaplumbağa doğası gereği balığı yer parçalar. Balığı öldürür süs balıklarının kılçığı büyük olduğu için kılçık boğazını yara eder.

Fotoğraf yada video gelmemiş. Hayvanların tepeden gözleri ve kulakları gözükecek şekilde footğraflarını atabilir misiniz.
Yanlış anlaşıldı galiba.
Bu akvaryum kaplumbagalara küçük olduğu için kaplumbagalari büyük akvaryuma alıp.suan ki akvaryumumu da balık için kullanacağım.yani balık ve kaplumbağaya birlikte bakmayacağım.ayri akvaryumlarda olacaklar demek istedim

Yanlış anlaşıldı galiba.
Bu akvaryum kaplumbagalara küçük olduğu için kaplumbagalari büyük akvaryuma alıp.suan ki akvaryumumu da balık için kullanacağım.yani balık ve kaplumbağaya birlikte bakmayacağım.ayri akvaryumlarda olacaklar demek istedim
Anladım öyle olur.

• Beğen
Böyle yeterli oldu mu ?

Ekli dosyalar

• 20250105_200137.jpg
    20250105_200137.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
  • 20250105_200133.jpg
    20250105_200133.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 8
  • 20250105_200142.jpg
    20250105_200142.jpg
    1.2 MB · Görüntüleme: 8
Fotoğraf ne kadar net olursa o kadar iyi anlaşılır. Hayvanlar sağlıklı gözüküyor göz, kulaklar, kabuk sağlam.

Kapaktan dolayı ısıtma lambası olmaz. Yeni yuvaya ne kadar erken geçerseniz o kadar iyi.

• Beğen
Evet kapaksiz olursa kacabilirler diye lambayı takmadım zaten.burda bir arkadaş örnek olarak paylaşmis konulardan haberdar olmak için mesaj içeriklerini okurken gordum orhanakor mu öyle bir ismidi.onun yaptığı kuru alanı beğendim.oyle yapmayı planladim.evet çabuk olsa daha güzel olur ama iş yoğunluğundan bir süre fırsat bulamayabilirim acikcasi.mumkun olduğunca hızlı olmaya çalışırım.o.arkadasa mesaj yazıp o malzemelerin linki varsa sorarım.

Evet kapaksiz olursa kacabilirler diye lambayı takmadım zaten.burda bir arkadaş örnek olarak paylaşmis konulardan haberdar olmak için mesaj içeriklerini okurken gordum orhanakor mu öyle bir ismidi.onun yaptığı kuru alanı beğendim.oyle yapmayı planladim.evet çabuk olsa daha güzel olur ama iş yoğunluğundan bir süre fırsat bulamayabilirim acikcasi.mumkun olduğunca hızlı olmaya çalışırım.o.arkadasa mesaj yazıp o malzemelerin linki varsa sorarım.
Orhnokrrr ismi tam olarak böyle yazıyor.fakat biz yazamıyoruz galiba.yuva malzemesinin linki var mı diye soracaktım.

Orhnokrrr ismi tam olarak böyle yazıyor.fakat biz yazamıyoruz galiba.yuva malzemesinin linki var mı diye soracaktım.
@Orhnokrrr abi kuru alandaki ızgaranın linkini verebilir misin.

Plastik ızgara diye geçer ben plastik meyve kasasından keserek yaptım ama kasanın bile fiyatı fırladı.

Kuru alan üzerine pvc paspas yapıştırılması daha iyi olur.

• Beğen
@Orhnokrrr abi kuru alandaki ızgaranın linkini verebilir misin.

Plastik ızgara diye geçer ben plastik meyve kasasından keserek yaptım ama kasanın bile fiyatı fırladı.

Kuru alan üzerine pvc paspas yapıştırılması daha iyi olur.
🤭Ben öyle kesme işlemi yapabilecegimi sanmıyorum. Malzemesini alırsam yaptıracak yer yada kişi bulacağım.yada yapılmış şekilde satiliyorsa o şekilde değerlendireceğim.

🤭Ben öyle kesme işlemi yapabilecegimi sanmıyorum. Malzemesini alırsam yaptıracak yer yada kişi bulacağım.yada yapılmış şekilde satiliyorsa o şekilde değerlendireceğim.
Yparsınız yaparsınız makasla kesiliyor diye biliyorum. Ben kalın meyve kasasını bile makasla kestim ama makas köreldi sonunda.

• Beğen
Geri