Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaç dakika el yıkıyorsunuz

Guyuh

Bronz 2 Üye
ben bu aralar bu salmonella bakterisini duydum araştırdım şimdi tedbirliyimde bir sorum var kaplumbağanıza dokunduktan sonra vb. kaç dakika yani ne kadar süre elinizi yıkıyorsunuz?

Cvp: Bir bakar mısınız?

iyice sabunluyorum bıtıyor yıkıyorum okadar sanıye demek ıstedın herhalde :)

evet ben saniye demek istedim kaç saniye sabunla elinizi yıkıyorsunuz net bir saniye verebilicek misiniz lütfen?

Süre önemli değil. Sabun tüm elinize yayılsın, yeterli.

Bence o hastalık kolay kolay bulaşmaz ama yinede tedbirli olunmalı.

yani ben size söyliyim titizlikten 1 dk yıkıyorum elimi sizde söyler misiniz nolur ortalama kaç saniye yıkıyorsunuz?

O kadar tedirgin olmamalı. Hep korkulan başa gelir mazallah. Ben yarım dk da yıkıyorum diyeyim. Açık yara vs varsa daha titiz olabilirsiniz.

ben deniyorum 30 sn ama olmuyor yani tedirgin oluyorum 1 dk yıkıyorum :d

Sabun elinizde köpürene kadar yıkayın :) Çok tedirgin oluyorsanız kaplumbağanıza dokunmanız gerektiğinde veya akvaryum temizliği zamanında eldiven kullanın, eldiveni çıkarınca yine ellerinizi sabunlayın.

Geri