Nurdan
Yeni Üye
Merhabalar, bu hafta içinde iki minik su kaplumbağası aldık. Gayet sağlıklı görünmelerine rağmen neredeyse hiç yemek yemiyorlar. Benim daha öncesinde kaplumbağa bakım tecrübem yok, o nedenle aldığımız yerdeki görevlinin önerisiyle büyükçe bir plastik kap, içine renkli taşlar, tetranın yeşil renkli bir yemi ve kabuk için bir damla aldık. Fakat suyun sıcaklığı genelde düşük oluyor. Kaloriferin yanına yerleştirdim ve akşamları kabın içinden bir miktar suyu alıp yerine suyu ılıklaştıracak kadar sıcak içme suyu ekliyorum. Bunu yaptığımda hareketlenip başlarını suyun yüzeyine çıkarıyorlar. Bütün gün evde olmadığımdan onları büzüşmüş bir halde uyurken buluyorum genelde. Eksik ya da yanlış yaptığım birşeyler varsa bilmek isterim. Sonuçta onların hayatta kalması bizim bakımımız sayesinde oluyor, zarar vermek istemem Sağlıklı ve mutlu yaşamaları için neler edinmem gerek? bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Farklı sevecekleri yiyecekler nelerdir? Dikkat etmem gereken neler var? bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler....