Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kağlumbağaların İhtiyaçları

Nurdan

Yeni Üye
Merhabalar, bu hafta içinde iki minik su kaplumbağası aldık. Gayet sağlıklı görünmelerine rağmen neredeyse hiç yemek yemiyorlar. Benim daha öncesinde kaplumbağa bakım tecrübem yok, o nedenle aldığımız yerdeki görevlinin önerisiyle büyükçe bir plastik kap, içine renkli taşlar, tetranın yeşil renkli bir yemi ve kabuk için bir damla aldık. Fakat suyun sıcaklığı genelde düşük oluyor. Kaloriferin yanına yerleştirdim ve akşamları kabın içinden bir miktar suyu alıp yerine suyu ılıklaştıracak kadar sıcak içme suyu ekliyorum. Bunu yaptığımda hareketlenip başlarını suyun yüzeyine çıkarıyorlar. Bütün gün evde olmadığımdan onları büzüşmüş bir halde uyurken buluyorum genelde. Eksik ya da yanlış yaptığım birşeyler varsa bilmek isterim. Sonuçta onların hayatta kalması bizim bakımımız sayesinde oluyor, zarar vermek istemem :( Sağlıklı ve mutlu yaşamaları için neler edinmem gerek? bana bilgi verirseniz çok sevinirim. Farklı sevecekleri yiyecekler nelerdir? Dikkat etmem gereken neler var? bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler....

RE: acil yardıma ihtiyacım var!

İlk önce hoşgeldiniz aramıza.
Acil yardım gibi konu başlığı kullanmak yasak.Lütfen konu başlığınızı düzenleyin.
Kaplumbağaları satan insanların çoğunun bakımları konusunda maalesef bilgileri yok.Tamamen ticari kaygılarla bu işler yapılıyor.
İlk önce aldığınız plastik kabı yani bizim değimimizle ölüm fanusunu değiştirmeniz gerek.
Kaplumbağalar hem karaya hem suya bağımlı bir hayat yaşarlar.Bunun için bir akvaryum alıp içine bir de kuru alan hazırlamanız gerekir.
Akvaryumun içinde mutlaka bir ısıtıcı olmalı.Su sıcaklığını 28 derece civarında sabit tutmalısınız ki, küçük kaplumbağalarınız üşümesin ve hastalıklara kolay yakalanmasın.
Temizliğe yardımcı bir tane filtre edinmelisiniz.
Kuru alanı ısıtmak için kuru alan lambası kullanmalısınız.
Beslenmeyle ilgili ise; yavru kaplumbağalar daha çok etçil beslenmeliler.Yani aldığınız yemin yanına ek yemler alarak kullanmanız gerekir.
Büyük ihtimalle almış olduğunuz yem tettra reptomindir ki bunu ana yem olarak kullanabilirsiniz.Ek yem olarak sera raffy ı i kullanabilirsiniz veya satılan kurutulmuş karideslerden alabilirsiniz.
Yemlerin yanında piyasada satılan vitaminlerden de kullanmanız kaplumbağalarınızın gelişimi için iyi olacaktır.
Kabuk için aldığınız damlayı (kabuk sertleştirici) Kullanmanızı kesinlikle önermiyorum.Onun yerine ufaklıkları bol bol güneşlendirin.Haşlanmış yumurtanın beyaz kısmından yedirin, mürekkep balığı kemiği kullanın :)
Kaplumbağalarınızın şu an ki durumu ise tamamen bakım şartlarıyla ilgili.Suları soğuk olduğu için yem yemiyor olabilirler.Hatta kış uykusunda bile olabilirler.
Biran önce onlara güzel bir paludaryum kurun, kaplumbağalarınızı bu şekilde çok mutlu edersiniz :)

RE: acil yardıma ihtiyacım var!

Bilgilendirici cevabınız için çok teşekkür ederim :) Ben bugün üye oldum, dolayısıyla genel kurallar haricindeki bilgiler, yasaklar vb hakkında yeterli bilgiye sahip değilim. Kaplumbağalarımın bakımı konusunda gerçekten çaresiz hissediyor olmam nedeniyle başlığım 'acil yardıma ihtiyacım var' idi. Başlık konusundaki önerinizi ve nasıl değiştireceğimi öğrenirsem hemen düzeltmek isterim.
Bahsettiğiniz malzemeleri edinebilirim. Önerdiğiniz yemleri de kullanacağım. Fakat yumurta beyazı gibi yiyecekleri nasıl vereceğim? Suya kaplumbağanın yakınına mı bırakacağım yoksa kuru alana bırakıp yemelerini mi bekleyeceğim? Günde kaç kere beslemem gerekli? farklı yemlerle sabah ve akşam beslenmesi yeterli olur mu? Güneşlenirlerken de pencerenin arkasında olmamalılar değil mi? Bildiğim kadarıyla direkt güneş ışığına ihtiyaç var yararlı olması için

Konu başlığını düzenledim.
Kaplumbağalara yem günlük kafasının hacmi kadar veriliyor.
2 günde bir ek yem olarak kullandığınız karides ya da raff ı den verin.
Yemleri suyun içinde vermelisiniz.Kaplumbağaların tükürük salgıları yok.Kuru alanda yem yiyemezler.
Yumurta beyazını kaplumbağaların yiyebileceği parçalara bölüp suyuna atın.Genelde sevdikleri bir yiyecek hayır diyemiyorlar :)
Birde kaplumbağalar için olan vitaminlerden alıp hafta da bir kez yemlerine dalmatarak kullanırsanız daha sağlıklı olacaklarına şüphe yok.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=4851
Bu yemi de çeşitlilik açısından kullanabilirsiniz.

Kafasının hacmi kadar verdik ancak akşam geldiğimizde yemler olduğu gibi duruyor :( Sanırım ısı problemini hallettikten sonra iştahları açılacak :) yemedikleri parçaları suyu bulandırmaması için çıkaralım mı kalsın mı hangisi daha uygun olur? yumurta beyazını hemen bu akşam deniyorum. mürekkep balığı kemiğini daha önceden kuşlarım için kullanıyordum. kafeslerine asıyorduk. Kaplumbağalar için nasıl kullanılıyor? ve de sularını ne kadar sürede bir temizlemeliyiz? Biliyorum çok fazla soru oldu ama :)

Yemedikleri parçaları toplayın ki suyu kirletmesin.
Mürekkep balığı kemiğini toz haline getirip hafif ıstattığınız veya üstüne vitamin damlattığınız yemlere bulayarak verebilirsiniz.İsterseniz küçük parçalar içinde sularına atıp kendilerinin yemesini bekleyebilirsiniz.Ama küçük kaplumbağalarda toz halinde kullanım daha rahat.
Sularını ben 1 buçuk ayda temizliyorum.Ama su miktarım çok ve filtrem var.
Baktığınız kapta kirlendiğini görünce temizleyin bence.
Akvaryuma geçtiğinizde ayda bir temizlik yeterli olur diye sanıyorum.

ne diyebilirim ki? :) çok çok teşekkür ederim tüm yardımlarınız için.
sevgiler...

Aklınıza takılan şeylere yardımdıcı olabildiysem ne mutlu bana.

Bugün itibariyle güzel haberlerim var :) Bizim minikler küçük karides yavrularını yemeye başladılar! Biz bakarken yemiyorlarmış meğer :) akşamdan attığımız tüm yemleri yemişler. Akavaryum ve ısıtıcımız da bugün geliyor. Sularını değiştirirken koltuğun üzerinde biraz yürümelerine izin verdik ve gözlerimize inananmadık!!!
o nasıl hız o nasıl çeviklik! kaplumbağalar yavaştır inanışını fena çürüttüler minikler :)

Bu sevindirici bir haber :) Miniklerin yeni yuvası şimdiden hayırlı olsun.
Kaplumbağalar gayet hızlılar buna katılıyorum :)

Kaplumbağalarınızın ve yeni evlerinin fotoğraflarını paylaşırsanız çok sevinirim :)

Geri