Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kamil Güneşleniyor

Merve19

Bronz 2 Üye
Kamili şimdi güneşlendirmeye çıkardım. Böyle ufak bir kapta balkonda güneşlendiriyorum. Bir bölümünü eşarpla kapatıyorum ki yanmasın. Gölgelik alanda da kuru alanı var orayı daha çok kullanıyor nedense. :) Doğru mu yapıyorum. ?
mailto:/11/g/d0w3y.jpg

Bir yaprak reyhan attım suyun içine ki bazen saksının dibinde güneşlendiriyorum toprağı tanısın diye toprağa gömülüyor falan her neyse saksıdayken şayet açsa reyhanları kemiriyor. Şimdi attım ve gördüğünüz gibi bir kısmını yedi. Vermeliyim ?
mailto:/11/g/d0wkw.jpg

Ben yemeğini güneşlenirken veriyorum yoksa akvaryumun suyu yağlanıyor. Tavuğun göğüs etinden haşlayıp buzluğa atıyorum vereceğim zaman bir parça alıp güneşte normal ısıya ulaşana kadar eritiyorum tabi bunu 1 ayda bir kere yapıyorum. Ve kapluşuma veriyorum çok seviyor ziyafet önemli :t65y: Ama malesef kapluşumu sere serpe güneşlenirken resim çekemiyorum. kaçıyor :haha: Yaptıklarım hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
d0wqh.jpg

Cvp: Kamil Güneşleniyor

Güneşlendirme şekliniz ideale yakın.
Reyhanı da arada bir verebilirsiniz.
Size daha tam alışmamış ya da kendini tam güvende hissetmediği için o şekilde güneşlenirken yakalayamamış olabilirsiniz.

İdeal bir güneşlenmeyi nasıl sağlayabilirim peki. ? Büyümenin yolu bol bol güneşten geçiyormuş :t65y: Hem bir sorunum daha var sayfanın saati yalnış onu nasıl düzeltebilirim ve kaplumbağalar ne zaman kabuk değiştiriyor. Kamilin 2 aydır plakalarının arası açık . Çok yavaş mı büyüyor anlamadım ama. Bir de ben şu kuşlara verilen gaga taşından aldım ne diyorsunuz ona. Onun verildiğini duymuştum onu nasıl vericem ve ne işe yarıyor. ? :ff:

Büyümenin yolu sadece güneşlenme değil. En büyük faktör yüzecek bol su. Tabi güneş te D vitamini sentezi ile sağlıklı kabuk ve kemik gelişimine faydalıdır.

Kabuk değiştirme süreci de kaplumbağanın yapısına ve ortamın durumuna göre değişir. Ancak büyümeme sorun olduğu gibi çok hızlı büyümede iyi değildir.

Küp şeklinde olan gaga taşı uygun değil. Doğal mürekkep balığı kemiği almalısınız. Bunu toz haline getirip vitaminli yem verirken o yme bulayarak haftada bir verebilirsiniz. Yemi direk ağıza uzatarak verin. Suya atmayınki toz haline glen kemik boşa gitmesin. Bunun kullanımı kalsiyum sağladığı için faydalıdır.

Çok teşekkür ederim. :) Miniğim için elimden geleni yaparım. ^^ Peki mürrekkep balığı kemiğini kaça bulabilirim . :)

Kuşçularda satılan gaga taşı denilen şeyler. Max 5 tl dir internette exa terra sepia bones 2li paket 6 lı satılıyor. Sırf kalsiyım şeysi. Yalnız kargo da 5 tl tutuyor. Yani tanesi gene 5 tl ye geliyor..

Geri