Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kamil'imm. :)

Merve19

Bronz 2 Üye
Bu sabah kamili akvaryuma koydum. Akvarum 200 litrelik cam kalınlığı 6 7 mm tahminimce.Kamil akvaryumda kayboluyor. :haha: Su max. seviyedeydi suyun içine korkudan giremiyordu suyu yarıya indirdim. yavaş yavaş yükselteceğim. Arkadaşım ölüm kabında kapluş bakıyor ona çok acıyorum akvaryumum yeterince büyük. Bi kaç günlüğüne aldım onu bugün . eğer anlaşırlarsa ben bakacağım. Kamil mutlu gibi sadece yemini paylaşmıyor. :) Yem demişken dün akşam balık tutmaya gittik kamilide götürdüm toprağı kazıp su doldurup kamili içine koydum çok güzel keyifle yüzdü. :D Su da yavru balıklarıda yedi bir güzelce. Siz ce bir zararı olur mu.? Ay da bir kere falan ben zaten kamile bir parça sazan balığı veriyordum. Yanlış mı yapıyorum... ( ikinci kapluş gelmezse elimdeki akvaryumu değiştireceğim ne kadar büyük olursa bakımı o kadar büyük oluyor. 100 litrelik bir akvaryum almayı düşünüyorum kamil büyüyünce tekrar buna geçeriz. Bugün kamili ölçtüm kabuk boyu 5 cm. 6 aylık bir kapluşa göre nasıl .? )

Cvp: Kamil'imm. :)

200 litrelik akvaryumunuz varsa orda yaşasın. Niye 100 litreye küçültüyorsnuz anlamadım :)

Bu arada sanırım gölden balık tutup verdiniz? Kaplumbağanız ufak sanırım. Canlı yem vermeyin. Zaten verilmesi gereken yem kafa miktari kadar.

banyoterligi' Alıntı:
200 litrelik akvaryumunuz varsa orda yaşasın. Niye 100 litreye küçültüyorsnuz anlamadım :)

Bu arada sanırım gölden balık tutup verdiniz? Kaplumbağanız ufak sanırım. Canlı yem vermeyin. Zaten verilmesi gereken yem kafa miktari kadar.
Onu biliyorum ama çukura gölden su doldurunca minik balıklar da gelmiş. Baktığımda bişeyler yakalamaya çalışıyordu ve sanırım hepsini miğdeye indirdi.:haha: Ayrıca akvaryumum büyük e haliyle bir lamba yeterli olmuyor yeni lamba gerekiyor. Filtre tam görevini yerini getiremiyor. Çok boş duruyor yeni aksesuarlar da gerekiyor fakat şuan bunlara gücüm yok . 80 lira bütçem bununlada bi akvaryum alacağım. Şayet arkadaştaki kapluşu alırsam yeni akvaryuma değil akvaryum aksesuarlarına ihtiyacım olacak. :) Hem kışta yaklaşıyor güçlü bir uvb lamba alacağım. Marka önerirseniz sevinirim. :)

Şimdi şöyle önce tek mi cift kaplumbagaya mı ona karar verin akvaryumu ona göre ayarlayın. Eger malzeme alcaksanız 200 litreye uvb lambaya 80 tl verip 0 tl kalcağına 4,5 tl ye oral devit 3 alıp haftada 1 kere yemine damlatın D vitaminini öyle sağlayın. imkanınızı arttırdıgınızda devit 3 yerne uvb kullanırsınız..

200 lıtrelk akvaryuma dış fıltre gerekır. Ic fıltrryle olmaz. En ucuz dış fıltre ekol ve dolphin. Sobo da var.

bu arada uvb lamba ısıtmaz. Istma lambası alıcaksınız. Lambalar 2-3 tl birsey. Uvb kabuk icin faydalı. Isıtma lambalarını soft 40 w ve ustu tercıh edin.

banyoterligi' Alıntı:
Şimdi şöyle önce tek mi cift kaplumbagaya mı ona karar verin akvaryumu ona göre ayarlayın. Eger malzeme alcaksanız 200 litreye uvb lambaya 80 tl verip 0 tl kalcağına 4,5 tl ye oral devit 3 alıp haftada 1 kere yemine damlatın D vitaminini öyle sağlayın. imkanınızı arttırdıgınızda devit 3 yerne uvb kullanırsınız..

200 lıtrelk akvaryuma dış fıltre gerekır. Ic fıltrryle olmaz. En ucuz dış fıltre ekol ve dolphin. Sobo da var.

bu arada uvb lamba ısıtmaz. Istma lambası alıcaksınız. Lambalar 2-3 tl birsey. Uvb kabuk icin faydalı. Isıtma lambalarını soft 40 w ve ustu tercıh edin.

ısıtma lambam var dış filtreyi sipariş vermiştim ama hala gelmedi internete güven olmuyor. Devit le bu sorun ortadan kalkacaksa onu alırım. :) Kesin kararımı verdim akvaryumumu değiştirmeyeceğim zaruri masraf oluyor. Onun yerine yeni kuru alan dekoratif ürünler alacağım bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kararımı yerine oturttunuz çok sağolun. :))

Dış filtreyi hangi siteden ve hangi model sipariş verdiniz?

Acıkcası internet daha guvenlı. insanı kazıklayamıyorlar. Yani petshoplara göre en azından. Kuru alanı şimdilik cd kabından yapabilirsiniz. Acıkcası yem ne kullanıyorsunuz? 80 tlden bir bolumunu (20 tl gibi mesela) 2-3 tane kaliteli yem alabillrsiniz ki sizi uzun süre goturur.

Baska da aklıma gelen bişey yok varsa sorabilirsiniz :)

banyoterligi' Alıntı:
Dış filtreyi hangi siteden ve hangi model sipariş verdiniz?

Acıkcası internet daha guvenlı. insanı kazıklayamıyorlar. Yani petshoplara göre en azından. Kuru alanı şimdilik cd kabından yapabilirsiniz. Acıkcası yem ne kullanıyorsunuz? 80 tlden bir bolumunu (20 tl gibi mesela) 2-3 tane kaliteli yem alabillrsiniz ki sizi uzun süre goturur.

Baska da aklıma gelen bişey yok varsa sorabilirsiniz :)
Gitti Gidiyor dan Jebo nun 3 sepetli 600 lt kapasiteli bir filtresini istemiştim 1 hafta oldu hala arayan soran yok . Kuru alan=meşe kökünü demir askılı vantuzlarla sabitledim. doğal bir ortam oldu. ama ikinci bir kuru alanda gayet güzel olur diye düşünüyorum. Yem olarak şuan sadece karides ve un kurdu veriyorum ana yem ve ek yemleri emin olun en kısa zamanda edineceğim . my turtle yem kullanıyordum fakat çok zararlıymış karides önerdiler karides aldım. :) Ayrıca suyun içine yapay bitkiler eklemelimiyim ? yorulunca tutunması amaçlı . Tekrardan bilgileriniz için çok teşekkür ederim. :)

Karides ek yem oluyor fazla alışırsa yüzüne bakmazlar ana yemin. Bu arada GG deki kullanıcıyı siteye şikayet edin ve telefonla arayın. Keşke bilinen sitelerden alsaydınız juenpet,evcilal, otuz, teleskopakvaryum gibi :)

ana yem olaraK: sera raffy p veya tetra reptomin ek yem olarakda gamarus öneririm(karides veya)

yapay bitki alabilirsiniz. Kum da varsa cok guzel gozukuyorlar.

Çok teşekkür ederim yarın yemleri hemen almalıyım. :)

Geri