Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kamplumbam da anormallik mi var acaba

orkun77

Yeni Üye
merhaba, 1,5 yaşında iki tane kaplumbağam var. biri erkek biri dişi. çok iyi anlaşıyorlar. akvaryum ortamında yüksek suda bakıyorum. akvaryumumun üstunde çıkabilecekleri kuru alan var. birde yosun sorunu için cam vatosu var. maşallah kaplişlerle pek iyi anlaşıyor. özellikle akşamlları kabukalrına yapışıp bi güzel kese atıyor :) yanlız kafama takılan bir sorun var. kaplişlerden dişi olan çok hızlı büyüyor. erkek olanın iki katını geçti nerdeyse şu an boyu 14cm günde 3 defa yemliyorum. dip yemi diye satılan siyah boncuk gibi olan yemlerden veriyorum. (denediğim başka hiçbir yemi yemediler) sağlık durumları gayet iyi acaba bu büyüme normal mi?

Hepsi eşit büyüyecek diye bir şey yok insanlar gibi düşünün benim yaşımda belime gelen arkadaşımda var neredeyse 2m boyunda arkadaşımda var:) normal yani kapluşlar için. :)

Dişilerin erkeklerden daha büyük olması normaldir :)

forumlarda 3-5 yaşında olupda hala 10cm olan kaplişler olduğunu okuyunca acaba benimkilerdemi bi sorun var diye telaş ettim. neyseki herşey yolunda gibi :)

maşallahhhhhh. bu gidişle eve havuz yaptırman gerekecek galiba :)

çok yem verirseniz çok çabuk büyürler bu yüzden aşırıya kaçmamak lazım çünkü büyüdükçe sorunlar büyüyor.

Geri