Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kanaryam zor nefes alıyor

savas_yok

Altın 3 Üye
Merhaba 7-9 yıldır baktığım bir kanaryam mevcut. Gaziantepteyim hava burada baya sıcak pencere açmadığım bir odada bulunan kuşumda ağız aç kapa ve çıt çıt nefes alırken ses duydum. Önce birşey gagasında kaldı yada boğazında diye düşündüm soğuk nebilazör tuttuk filan biraz rahatlattı. Neyse bu süreç devam edince bir veteriner abimize videosunu attım kuyruk ve bedeni sallanıyordu nefes aldıkça. Antibiyotik içerikli ve vitaminli bir ilaç yaptı şırınga ile verdi 1 hafta kullandık suluktan içti de baya. Şükür baya iyiydi iki gündür diğer oda çok serin ceyran yapıyor diye eski yerine aldım sıcak odaya yani. Cıt cıt ses yok gibi ama videolarda göreceğiniz gibi sallanma var. Bu şu anki hali kekik çayı filan verdim yani elimi uzattığı kekmesi hareketlilik durumu iyi yemde yiyor su da içiyor. Şuan daha uygun bir odada. Yapay zekaya sorduğumda antibiyotik biraz temizlemiş ama ensesine sıkılan bir ilaç lazım dedi yine bilenlere sorayım yarında veteriner ile görüşeceğiz tekrar. Hava kesesi akarı mı ne dedi yapay zeka.

Uyuyor olduğu şuan diğeri dün idi serin odaya aldım serin dediğimde öyle ceyran yapıp hasta edilecek şekilde değil.

13 ünde şu ilaçlara başlandı antibiyotik tedavisi dün bitti baya iyiydi ötüyordu filan. Bugün ağzı açık hareketsiz kabarık Melek olmak üzere gibi....

İlaçları getirdi iki şırıngada biri sarı farklı antibiyotik dedi. Bir tanede ufak şırıngada o dediğiniz enseye sıkılan sıvıyı verdi bir damla sıkmamızı söyledi 3 ay sonra dedi sonrası için. Birde ek olarak vitamin mineral içeren bir toz var ondan da suyuna karıştıracağız. Sizinde eklemek istediğiniz birşeyler var mıdır? Tedaviye az önce başladık.

Bunu kuş foruma iletmiştim. Güncel hali. Soğuk nebilazör filan tutuyorum sabah 9 dan beri aralıklı olarak. Cırct yine akciger akardan ses geliyor. Veteriner ense damlasına 3 ay dedi ama kime sorsak 10-15 gün arayla tekrar yapılmalı dediler. Bilgisi olan varsa sevinirim

Ekli dosyalar

• image-1784876080320.webp
    image-1784876080320.webp
    224.1 KB · Görüntüleme: 2
  • image-1784875059335.webp
    image-1784875059335.webp
    262 KB · Görüntüleme: 2
Geri