Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplmbağam kuru alandan aşağı inmiyor

mustafayılmaz

Altın 4 Üye
dün geceden beri kuru alanda ve itmeye çalışsamda tırnaklarını yere geçiriyor inmiyor

Hastalık belirtisi olabilir yan yüzme ve alt kabukta pembelesme var mı varsa akciğer enfeksiyonu bölümüne bakmanız gerek yan yüzme ve pembelesme yoksa hayvanı rahat bırakın derim ben... Bu arada akvaryum koşullarınız uygun mu su sıcaklığı kaç derece ?

Cvp: kaplmbağam kuru alandan aşağı inmiyor

28 c herşeyım var sadece akseesuar yoq =)

Öncelikle kuru alanı çok kullanıyorsa müdahale etmeyin. Demekki daha sıcak ve kuru bir ortama ihtiyacı var. zaman zaman davranışları değişebilir. Benim bir kaplumbağamda kuru alanı ilk geldiğine göre daha farklı kullanıyor. Geceleri uyuma gibi.

Eğer başka hastalık belirtisi yoksa, yani yüzüşü normalse, kuru alanda hapşırma yada ağzını açıp nefes alma yoksa, iştahı yerindeyse bir sorun yoktur. Ama bir süre akciğer enfeksiyonu belirtilerini izlemekte fayda var.

ya sadece gün aşırı yemek yiyor o kadar kuru alanda ağzına soktummu açmıyor suya indmi yukarda yuzuyorsa kurtcuk atıyorum onu yiyor dipte yüzüyorsa kıyma benım kaplumbağamın huyu bu altaysa kuru alana çıkana dek alt tarafdan yukarı çıkmaz bide tetra reptomin attmmı yiyor sonra tukuruyor

:shuriken:

Reptomin yemleri bu kurt dediğiniz yemin içinde bekletinki kokusu sinerse cazip olsun. Bu kıyma gibi yemlere çok alışıp diğer yemlere döndürmek zor oluyor. Bu anlamda iş zor. Bu sebeple ben hiç vermiyorum.
Dipte yemeyi seviyorsa jbl tortil dip yemini tavsiye ederim.

Geri