Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplubagamlarım 2 Haftadan Beri Yemek Yemiyor!!!

cemoli12345

Gümüş 5 Üye
arkadaşlar bu konuyu ikidir acıyorum.2 hafta önce kaplumbagalarımın kabını degistirdim (8 lt lik bir plastik kaba gectim)ancak kaplumbagalrımın ikiside yemek yemiyor.kuru karidese bili hayır diyorlar.su soguktur die sıcak su ekliorum.vitamini yemlerine dagıtıyorum fakat yemlerini yemedikleri için agızlarına girmiyor...
bu konun üstesinden nasıl gelebilirim lütfen destek...

Edit alcatraz:Lütfen Tükçemize önem verelim.

Yeni yuvaya geçtikleri için olabilir..
Ama 2 hafta olmuş alışırlardı herhalde...
Şu linki bir kontrol edin ;
mailto:/forum/akciger-enfeksiyonu-respiratory-fdnfection-t-148.html

furkan54ozan' Alıntı:
Yeni yuvaya geçtikleri için olabilir..
Ama 2 hafta olmuş alışırlardı herhalde...
Katılıyorum Yuva değişikliğinde oabilir.Ama 2 haftada alışmaları lazım...

-Eğri eğri yüzmek-----YOK
-Alt kabukta pembeleşmek----KAPLUMBAGALARI ALDIĞIM GÜNDE VARDI
-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi---YOK
-Burundan veya da ağızdan salya gelmesi---YOK
-Çift gözün kapanması---------VAR
-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak------YOK
-İştahsızlık-----VAR
-Gözlerde çapak veya da şişme-----YOK
-Zor nefes almak.
-Hapşırmak.
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.
malesef ıstıcı alamadım henüz :( ama bir kaplumbagam karidesi agzına alıp tekrar bıraktı...
arkadaşalr birde birden bire kafalarını saga sola dogru hareket ettriyolar..acaba neden???

Kaplumbaganız İçin Çok Üzüldüm :( Sanırım Kaplumbaganız Akciğer Enfeksiyonu olmuş.Ama Sitemizdeki Moderötörler & Süper Moderötörler & Admin Daha iyi Bİlir...

uff be 3 ay olmuştu iyice baglanmıstım...agızlarına vitamin damlatsam olurmu..sularını degiştirirken genlelikle agızlarını acıolar ya sudan içmek için o sırada vitamin damlatsam olurmu acaba işe yararmı??

Eğer akciğer enf. ise sadece vitaminle tedavi edemezsin. Şu anda üzerine düşen en önemli görev bir ısıtıcı almak. Soğukta geçirdikleri her gece durumlarının biraz daha kötüye gideceğini düşünüyorum. Tabii veterinere götürme imkanın varsa hiç durma.

ben suanda hiç duramadan sıcak su ekliom sularına ...yani suları soğuk degil..

Şimdi eklersiniz ama en geç gece üşüyecekler.Hemen bir ısıtıcı almalısınız...
Altında Pembeleşme hala varmı ?
Akciğer enfeksiyonu olmuşsa bile ısıtıcı olmadan tedavinin işe yaraması...Çok zor.

benim aldığım günden beri kabuklarının altında(kenarlarında)pembeleşme vardı...bakıcam bir tane leğen filan ayarlarlayııp ısıtcı koymayı planlıyorum..umarım planlarım devreye girer :(

İmkanınız varsa bir veterinere gösterin...
Yoksa ;
Monodoks tavsiye edebilirim tedavi için...
Isıtıcısız pek işe yarayacağını sanmıyorum ama...

oleyyy :D ısıtıcımı yaptım....benim eski bir lambam vardı asırı dercede ısı yayayn onu buldumkaplumbagalarımın kabının üstüne koydum cok süper bisey oldu hemen ısınıyorr :D sanırım büyük bir etkisi olacak :D:D:D:D

MERHABA cemoli12345 2 haftadır yemek yemiyor diyorsun bu benim kaplumbağamda da olmuştu ilk aldığımda 2 hafta falan hiç bir şey yemedi herhalde uyum sağlayamad ama bende altında pembeleşme falan yoktu bilmiyorum bende vitamin damlasını falan ne gerekiyorsa veriyordum daha sonra yemi küçülttüm kendi elimle ağzına kadar getirdim bıraktım ve yedi daha sonra karidesi falan yemeye başladılar öyle öyle her şeyi yediler.

arkadaşalr 2-3 günden beri tedavilerini basladım ve bugün sonuç aldım :D kaplumbagalarıma tavuk haşladım verdim ve yediler.cok mutluyum :D galiba geçenlerde burunları koku almıyordu ama bugün hapu hupur yediler eti :D

Geri