Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumabağamın biri öldü

fındık-fıstık

Yeni Üye
dışarıdaydım yeni eve geldim baktım ölmüş elime aldım kolları kafası sarkıyodu sadece bugün sabah yem yemedi durgundu neden ölmüş olabilir bi bilgisi olan var mı sadece sabah yem yemedi b usabaha kadar hiçbir sorunu yoktu

Cvp: kaplumabağamın biri öldü

Genelde yavru kaplumbağalrda ani ölümler sıkça yaşanabilir. Bunun en büyük sebebi siz satın alana kadar yaşadığı yerdeki bakım şartlarının kötü olmasıdır. Daha önce yaşadığı bir hastalık yada iç kanama malesef ani ölümlere sebep olur. Hatırladığım kadarıyla sizin bakım şartlarınız iyiydi, burada çok tecrübeli üyeler dahi zaman zaman ani ölümlerle kaplumbağalarını kaybettiler.

Başınız sağ olsun, diğeri inşallah sağlıklı büyür.

herhangi bir rahatsızlığı yoktu şok oldum valla sağolun tek nedeni almadan çnceki ortamı mı olabilir birde kuru alana koydum gözleri açık duruyo öyle atayım değil mi

Üzüntünüzü paylaşıyorum, ama dediğim gibi bir hastalık olsa siz fark edersiniz. Muhtemelen sizin yüzünüzden değildir.

Sonuçta o da bir canlıydı, çöpe atmak yerine bir saksı dibine ya da bahçe varsa tprağa gömmenizi tavsiye ederim.

sağolun benim yüzümden değildir de çok şaşırdım hadi bi kaç gün hasta olup ölse yine hastalıktan gitti dersin ama oda yok sadece sabah yem yemedi bugün durgundu onun için çok şaşırdım

Başınız sağ olsun :( En çok üzüldüğüm ise uygun şartlar altında ölen kaplumbağalar..

benimde kaplumbağam 1 hafta önce aniden öldü :( Başınız sağ olsun. Umarım diğer kaplumbağanız sağlıklı büyür :'(

sağolun kötü birşey gerçekten çok üzüldüm

ölü olarak suda ne kadar kaldığını bilmiyorum suya bi etkisi olmuş mudur ölen kapluşun

alalı bir ay 20 gün olmuştu

İçiniz rahat etmezse suyu değiştirin. Ya da suya 1-2 tatlı kaşığı kaya tuzu veya mavi damla koyun. Dezenfektan olarak işinizi görecektir.

Mavi damla aklınıza gelen her türlü bakteriyi öldürür.

teşekkürler

bu arada bu arkadaşımın üyeliği dün benim bilgisayardan girince direk onunkini açmış benim nickim ceviz konuyu benim üyeliğe taşıyabilir misiniz tabi oluyosa

Konu olarak taşımamız mümkün değil, ancak bundan sonra kendi üyeliğiniz altında mesaj atarsanız sorun ortadan kalkacaktır.

kapluşum yalnız kalmasın diye yanına bi tane almalı mıyım sizce

Kaplumbağalar her ne kadar zaman zaman arkadaşlık etseler de bence en uygunu tek başlarına bakılmalıdır. Çünkü 4-5 sene beraber yaşayan kaplumbağaların dahi bir süre sonra ergenliğe girmeleriyle vahşileştiği ve bir birlerine zarar verdikleri görülmüştür. Ben de 2 kaplumbağaya bakıyorum ama alırken bu bilgilerim olsaydı tek bakmayı tercih ederdim.

ama böylede yalnız kalıyo birde alıştım 2 tane beslemeye onlar için kocaman akvaryum aldım ömür boyu rahat etsinler diye çok boş oldu şimdi ölen kapluşumun yeri belli oluyo

Sizin tercihiniz isterseniz tek kalan fazla büyümeden bir tane daha alın.

Geri