Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa alerji yapmıyomuşki

venom

Gümüş 2 Üye
Bu forumdan biri alerji yapıyo diye kaplumbağasını satmak istiyomuş ama norveç alerji derneği sitesi sürüngen hayvanların hiçbir alerjiye neden olmadıklarını söylüyor Hatta örnek olarak kaplumbağa demişler Aynen kopyalıyorum o cümleyi

The only domestic animals which do not provoke allergy are aquarium fish and reptiles, e.g. turtles

http://www.naaf.no/en/allergi/Andre-allergier/Useful-facts-on-animal-allergy/ Burda yazının tamamı var isteyen okusun :33:

Riske atmaya gerek yok. Doktor bu kişiye zararlı diyorsa vardır bir sebebi venom. İfadelerde hata olabilir. Akvaryum bildiğim kadarıyla bazı kişilerde alerjik astımı tetikliyor. Buna sebep nem olabilir yada her ne ise olumsuz etkili oluyor. Yani konu direk alerji değil astımın bir türü olabilir.

Tamam dernek 2007 tarihinde açıklama yapmış. O süreden beri sağlık alanında değişen bir durumda olabilir, derneğin iddiasının doğruluğu devamda ediyor olabilir. Ancak doktor bir teşhis koymuş ise konu insan sağlığı olunca risk kimse tarafından kabul edileme ve göze alınamaz. Venom sağ olasın araştırmışsın, çok güzel ama kimse kan bağı olan biri için doktorun yapma dediğini dinlememezlik edemez. Ayrıca benim tahminim orada eksik yazılmış olabileceği ve sorunun alerjik astım olabileceği.

Geri