Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gammaruslar Siyahlaştı

efeyilmazz

Moderator
Yönetici
Katılım
7 May 2023
Mesajlar
1,632
ahm gammaruslarım ilk aldığım gibi değil. siyahlaştılar, sanki bozulmuş gibi ama sktsi de geçmemiş.
 
Bozulmuş atıp yenisini al. Sıcakta mı tutuyorsun. Kurutulmuş yemler serinde durmalı. Sıcak ve su teması bozar. Buzdolabına koyacaksın.
 
Serin yerde durmalılar. Ama siyahlaşma çoğunlukla içine su damladığında oluşur.
 
Buzdolabına koy yemleri ama bunu at verme sakın.
 
Kaliteli bir marka al. Önce bunu temizle sonra koklayıp bak genzi yakan koku geliyorsa ölmüştür at yenisini al. Tetra sera kaliteli markalar.
 
Kaliteli bir marka al. Önce bunu temizle sonra koklayıp bak genzi yakan koku geliyorsa ölmüştür at yenisini al. Tetra sera kaliteli markalar.
peki illaha gammarus almam gerekiyor mu yoksa diğer yemler yeterli midir? buradaki petshoplar çok pahalıya satıyor herşeyi ve webden alsam uzun sürecek gelmesi.
 
Gammarus yavru hayvanlar için gerekli ama acelesi yok. Netten alacaksın. En ucuz orası.
 
şimdi tekrar baktım sadece 1-2 tane siyah olan vardı kokladım pek geniz yakan bir kokusu yok ama kötü bir kokusu olduğunu söyleyebilirim, tüm yemlerin dışını kolonya sıkıp peçeteyle sildim, ondan sonra hepsinin dışını tekrar ıslak mendil ile silip (kolonya kokusu gitsin diye) sonra da peçete ile silip hepsini buzdolabına koydum. (kolonya ile silmemin sebebi kaplumbağaya yem verirken elime akvaryum suyu deyiyor sonra da o sulu ellerimle yem kutusunu kapatıyorum)
 
Verilecek yemi ayır sonra yemi hemen kapa açık kaldığı sürece yemin nemi gider katılaşır kokusu gider.
 
Bu arada sera raffy p nin içinde sadece kahverengi stickler var kırmızı yok
 
Onlarla devam et. Tropical biorept W al. 6 cm kabuk boyuna yaklaşınca ona başla.
 
tropical biorept w var zaten onuda kullanıyorum, kabuk boyu 5.5cm civarı. bu arada benim kaplumbağada nedense eski hareketliliği yok
 
Ahm alma yemleri kaliteli degil hic. Tropical'in gammarusu ucuzdu sanırım. Ben aquamagic gammarus kullaniyorum fiyati uygundu. Carrefourlarda satliyor sanirim.
 
Geri
Üst