Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa bakım evi projesi

gizemli_kiz19

As 4 Üye
Babamın bu kaplumbağaları dereye bırakalım demesi ve sitede bir arkadaşımızın göl vb yerlere bırakalın kaplumbağaların resimlerini eklemesi ve benim görmem aklıma bu fikri getirdi.
Terkedilen kedi ve köpekler için bakım evleri var ama sürüngenler için yok.Ben de bunun üzerine bir kaplumbağa bakım evi kurabilirim diye düşünüyorum.En azından Türkiye için böyle bir şey söz konusu değil.
DOHAYDER başkanına mesaj attım cevap bekliyorum.Biraz zahmetli olacak ama değer kapluşlarımıza.

Cvp: Kaplumbağa bakım evi projesi

aa çok güzel düşünmüşsünüzzz :) inşallah olumlu yaklaşılır bu önerinize :) Hiç bi kapluğbamız kimsesiz kalmasııınnn... :)

Kaplumbağa bakımı zor zahmetli ve maliyetli bir iştir. Köpek için veteriner kontrolü mama vs. gerekirken kaplumbağalar özel ilgi isteyecektir, su masrafları filtreleme işlemleri temizlikleri yemlenmeleri gerekecektir ve bakkaldan sakız alırmış gibi kaplumbağalar alınıyor her bakamayan oraya götürürse bu sefer orası zora girer yer kalmaz yerin açılması için ya birinin sahiplenmesi gerek ki herkes 5 lira verip yavrusunu almak ister ya da bazı hayvanların ölmesi gerek... Böyle bir şey bu şartlarda (özellikle maliyeti bakımından) çok zor. Ayrıca o kadar kaplumbağa bir arada olduğunda birde üremeleri olacak sağlıklı veya sağlıksız, daha aklıma gelmeyen ne zorluklar vardır... Dediğim gibi çok zor ben ihtimal vermiyorum..

Kolay gelsin.

Ona bakarsanız her hayvan ilgi ister köpeğin yaşamına devam etmesi sadece mama kontrollede olmuyor. Kaplumbağlarda aynı şekilde her bakım evinde bu dediğiniz sorunlar yaşanıyor zaten kaplumbağlara özel bi durum değil bu. Böyle bi proje hayata geçirilirse Türkiyede bir ilk olur belkide bakarsınız kaplumbağ severlerde maddi desteklerini esirgemezler :) Bence böle bi proje denemeye değer.. :)

Gözde_c' Alıntı:
Ona bakarsanız her hayvan ilgi ister köpeğin yaşamına devam etmesi sadece mama kontrollede olmuyor. Kaplumbağlarda aynı şekilde her bakım evinde bu dediğiniz sorunlar yaşanıyor zaten kaplumbağlara özel bi durum değil bu. Böyle bi proje hayata geçirilirse Türkiyede bir ilk olur belkide bakarsınız kaplumbağ severlerde maddi desteklerini esirgemezler :) Bence böle bi proje denemeye değer.. :)
Haklısınız ama kedi köpek 1 isterken kaplumbağa 5 ilgi istiyor.. İşte sorunda burada başlıyor. Sanmıyorum bu fikri akıl edenlerin ilk biz olduğumuza.. Elbet birinin aklına gelmiştir ki belediyenin yaptığı bir yer var sanırım zencefil oranın resimlerini çekmişti ne durumda olduğunu görmüştük...

Böyle biyer olduğunu bilmiyordum.. Sitede geziniren resimlerede rastlamadım.. Böyle bi yer olupta perişan durumdaysa bu önerilen projede pek başarılı olunmaz :(

Yurtdışında var bu tür kaplumbağa bakımevleri.Onlar bu sorunu aştıysa ben de aşabilirim.hatırlarsanız MissSevda adlı üyemiz kaplumbağalarını hollanda'da böyle bir yere bırakmak zorunda kalmıştı.

Bu proje için hibe bile alacağım.Eğer benim gibi bir kaç kişi bulursam.herşey hazır gibi.sadece bulunup eklenecek ve hibe programına başvurulacak.Böyle bir şey niye olmasın ki.sizi anlamıyorum.

Dünyaya biraz da değiştirilebilir bir gözle bakmaya başlayın lütfen.

Umarım böyle bir şey yapılabilir ancak burası da Türkiye. İlerlemek yerine gittikçe geriliyoruz. Ancak bunun yapılabilmesi umudu iyi :)

Hollanda diyorsun kişi başına düşen milli gelir'i kuruşu kuruşuna alan refah huzur bolluk içinde yaşayan bir ülke ordaki insan bütün ihtiyaçlarına harcamasından gayri cebine para kalır e o insan yapar. Orayla burayı karşılaştırıyorsan üstüne üstlük hibe bile alacağım diyorsa 2 seçeneğin var ya büyük torpillerin olacak ya da bu konu burda kapanacak (;

Kaplumbağa bakım evi projesi

Orayla burayı karşılaştırmıyorum.Bir insan yapmışsa diğer tüm insanlarda yapabilir sözüne inanıyorum.AB uyum projeleri,KOSGEB gibi hibe veren programları bilmiyorsunuz belli ki.Ayrıca devlete başvuru yapınca kabul edilmeme ihtimali çok düşük.Hayvan haklarına da kaplumbağalar ile ilgili yasa koymaya çalışacağım.İnsan büyük bir güçtür.Bunu kullanmak gerek.

Geri