Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Bakımı-öncesi Sonrası (resimli)

TR[C*]

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar ben önceden yani küçükken kaplumbağa bakıyordum.Hiçbirşey bilmediğim için 1 çeşit yem ve vitaminim vardı.Ölüm kabında besliyordum ve bunu ne kadar zararlı olduğunu göstereceğim.
Önceki hali:
Hareketsiz,Kabuğu çatlamış,ve hiçbir ekipmanı olmayan bir akvaryum:
mailto:/34ou9tk.jpg
mailto:/24438t1.jpg

Sonraki Hali:
Gayet hareketli,Kabuğu canlı ve tüm ekipmanları olan bir akvaryum:
mailto:/16mp00.jpg
mailto:/16gy1ab.jpg
mailto:/hsna8o.jpg

Arkadaşlar bu sunumda kaplumbağaların iyi bakılırsa neler olduğu aradaki farkları,arkadaşlarımızı bilinçlendirmek için yaptım.
ZAMANINIZI AYIRDIĞINIZ İÇİN SAOLUN...

Cvp: Kaplumbağa Bakımı-öncesi Sonrası (resimli)

Ben seni 2 aydır tanıyorum ve 2 ay içinde birsürü şey aldın yaptın uğraştın kaplumbağan için umarım bu işten soğumazsın. :)

Yine su seviyesi az sanki, yoksa bana mı öyle geldi?

Gerçekten çok uğraşmışsın.Bende aynı böyle bir yuva yapmak istiyorum yoksa kaplumbağam strese girip ölebilir.Peki sen bunu kendin mi yaptın yoksa petshop lardan mı aldın?Böyle bir akvaryum yapmak/almak için kaç lira ödedin ? bunları öğrenirsem sevinirim :smile:

Arkadaşlar mustafada şu an için su seviyesini düşük tutuyor yeni kuru alanı yapınca su seviyesini yükseltecek.

Emre:Dostum bu işten asla soğumam tospike devam yakında bahsettiğim tankada geçiçem 2 ay sonra...
Raccolta:Yok hayır su seviyesi az değil zaten az olsa ne ısıtıcı koyulur ne filtre eskisi 1 cm su bu 6 -7 cm su...
Avril:Saol,evet sende aynı böyle bir yuva yapabilirsin,doğru strese girer :) Akvaryumuna kadar kendim yaptım ve slikonladım bu boyutlarda satılıyor petshoplarda akvarum.
Tabiki söylerim:
Akvaryumu yapmak 15 tl tuttu.
Kum 2 tl
filtre 10 tl
ıstıcı 15 tl
Arkafon 2.5 tl
termometre 2 tl
taşlar beleş :)
(yemlerde 16 tl vitaminler ilaçlarda 9.5 tl tuttu.

Sağol masraf biraz olacak ama olsun kaplumbağlarım için değer :smile: .Peki bu kaplumbağlar büyüdüğü zamanda filtre temizleyebiliyor mu? Bilirsin bunlar büyüdüğünde suları daha çok ve çabuk kirlenir :lol:

Güzel bir değişim olmuş, tebrikler. Yemlerde iyi.
Fakat su seviyesi konusunda bende yükseltilmesi taraftarıyım. Birde vitamin için biraz daha kalitelisini almanızı öneririm. Öncelikle Sera reptilin, olmazsa Biyo Tortvit.

Ben sana sera raffy P Ve cornivor yemimi buzdolabı poşetine bir miktar aktarıp gönderebilirim kargo ile. :)

Cvp: Cvp: Kaplumbağa Bakımı-öncesi Sonrası (resimli)

AvRiL' Alıntı:
Sağol masraf biraz olacak ama olsun kaplumbağlarım için değer :smile: .Peki bu kaplumbağlar büyüdüğü zamanda filtre temizleyebiliyor mu? Bilirsin bunlar büyüdüğünde suları daha çok ve çabuk kirlenir :lol:

Bulundukları akvaryum büyüklüğü yetmeyeceği için daha büyük bir sistem kurmanız gerekecek. Zaten yeni su miktarınız artacağından filtreyide değiştirmeniz yada ek filtre almanız gerekecektir. Bence bu ihtiyaç 1-2 seneden önce gerekmez.

AEK:Evet,güzel bir değişim oldu,Emrede biliyor kuru alanımı değiştireceğim zaten ve ıstıcı lamba da geleceği için..
Yemlerim,ve karideslerim kaliteli olduğu için sorun olmazmış vitamin...

Avril:Filtre desteklemez aek dediği gibi daha iyisini alman gerekir.

Emre:Olabilir aslında bir ara bakarız dostum...

Cvp: Cvp: Cvp: Kaplumbağa Bakımı-öncesi Sonrası (resimli)

AEK' Alıntı:
AvRiL' Alıntı:

Bulundukları akvaryum büyüklüğü yetmeyeceği için daha büyük bir sistem kurmanız gerekecek. Zaten yeni su miktarınız artacağından filtreyide değiştirmeniz yada ek filtre almanız gerekecektir. Bence bu ihtiyaç 1-2 seneden önce gerekmez.
Evet daha benimkiler o kadar büyümedi ama büyüdükleri zaman filtre suları için yeterli olacak mı diye sormuştum teşekkürler o zaman ek filtre almam gerekecek.

Ek filtre alabilirsiniz,yeni filtre alırsınız,yada filtrenizi modifiye edebilirsiniz.

TR[C*]' Alıntı:
AEK:Evet,güzel bir değişim oldu,Emrede biliyor kuru alanımı değiştireceğim zaten ve ıstıcı lamba da geleceği için..
Yemlerim,ve karideslerim kaliteli olduğu için sorun olmazmış vitamin...

Genel olarak güzel bir gelişim olmuş akvaryumda. Isıtıcı lamba gelene kadar bi masa lambası ayarlansa geçici olarak iyi olurdu. Anladığım kadarıyla şu an yok.

Diğer konular kadar elzem değil ama yem kalitesinin yanında ilerde vitamin kalitesinin de artırılmasını tavsiye ediyorum.

Kaplumbağalarla sağlıklı bir ömür dilerim :)

TR[C*]' Alıntı:
Ek filtre alabilirsiniz,yeni filtre alırsınız,yada filtrenizi modifiye edebilirsiniz.
Peki bilgileriniz için teşekkürler :smile:

Çok teşekkür ederim aek kardeşim;evet yem çeşitlerimi de arttıracağım babam internetten alışveriş yapmama kızıyor yoksa çoktan iyi vitaminler almıştım buradakinlerle idare ediyorum en kısa zamanda geliyor ampül...

Yaptığın değişimle daha çok kaplumbağaların sana teşekkür etmiştir. Birde ampulden sonra yüzleri iyice güler.
Bir sonraki resmileri kuru alanda güneşlenirken görürüz artık :)

Ne demek en yakın zamanda süper pozlar sizleri bekliyor.[/u]

Geri