Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Bakımı

yes23

Platin 5 Üye
Katılım
13 Eyl 2010
Mesajlar
326
Kaplumbağa Bakımı

Şimdi, evinize bir kaplumbağa almak istiyorsunuz ama ona nasıl bakacağanız hakkında hiçbir fikriniz yok. Rahatlayın, kaplumbağalar oldukça kolay hayvanlardır. Birkaç şeyle kaplumbağanızı mutlu ve sağlıklı yapabilirsiniz.

trachemys_scripta_elegans_1.jpg

Önce İhtiyacınız Olanlarla Başlayalım:

-Paladaryum
-Akvaryum kumu
-Dal parçası, taşlar ve benzeri doğal şeyler
-Kaplumbağa pelet yemleri
-Isıtıcı
-Filtre
-Termometre
-Vitamin
-Lamba


Şimdi sırasıyla bu konuyu işleyelim:


  1. [*]Türünü belirleyin. Farklı türler farklı bakıma ihtiyaç duyarlar.
    [*]Bölgenizdeki veterinerden bir randevu alın. Özellikle evde çocuk varsa veterinerin kaplumbağanın sağlığını kontrol etmesi çok önemlidir.
    [*]Bir kaplumbağa evi satın alın ya da yapın. Kaplumbağanızın yüzmek için bolca suyu olduğundan emin olun. Kaplumbağanızın paladaryumuna bir kaya ve lamba koyun. Yüzme alanının içine kum, taşlar koyun. Ot, yaprak gibi başka süs eşyaları da ekleyebilirsiniz.
    [*]Haftada bir paladaryumunu temizleyin(Suyun %25'ini alıp yerine temiz su koyun) ve senede bir kez veterinere götürün.
    [*]Kaplumbağa gezmeden önce alanın güvenli olduğundan emin olun. Dışarıda geziyorken sürekli onu izleyin.(Kaplumbağaların dışarıda gezmesi önerilmez, sitede böyle yazdığı için çeviriyorum.)

Şimdi birkaç ipucu ve uyarılar:


  1. [*]Kaplumbağanızı beslerken veterinerinizden tavsiye almanız iyi olacaktır.
    [*]Artık ailenize yeni bir üye geldi, insanlardan bile uzun yaşayabilirler. Onları kabul etmeye hazır olun.
    [*]Amerika'da 4 incin(10 cm) altındaki kaplumbağaları satmak yasaktır.
    [*]Kaplumbağalar salmonella denen tehlikeli bir virüs taşır, onlarla temas kurduktan sonra ellerinizi mutlaka yıkayın.
    [*]Eğer kaplumbağanıza düzgün bakamıyorsanız onları öylece bırakmayın, gitmesinler. Artık ev, su ve yiyecek konusunda size bağımlı hale gelmiştirler, doğada idare edemezler. Bir veterinere, sığınağa, hayvanat bahçesine veya yerel kaplumbağa gruplarına verebilirsiniz.

Çeviri: Uğur Ali Kaplan
Kaynak: www.ehow.com

Not: Düzeltmeler için teşekkürler.
 
Güzel bir paylaşım yes23 ama kaplumbağa bakımı çok kolay değildir.Bakmak için bazen iyi bir masrafa girebilirsin.Hiç bir hayvan bir kaç şeyle mutlu olmaz.
 
Sn. Uğur bey ellerinize sağlık uğraşıp emek etmişsiniz.Gerçekten görsellede güzel olmuş.
Fakat gelelim kaynaktan dolayı hatalara.Kapluşlar için gerekli olanlar onlarla sınırlı değildir.Isıtıcısı filtresi vb.Sonra bazı yerlerinde yine genel hatalar var.Ve biz kapluşların evde serbest gezmesini uygun bulmuyoruz.Halı mikrobu vb.sakıncalı oluyor.Tekrar ellerinize sağlık ama bu tür hatalar var düzeltirseniz çok daha güzel olacak.
İyi forumlar dilerim.
 
bu tür konuları okuyorum :) çünkü kaplumbağamı tanıtırken bana göre doğru olan bi yanlıştan ötürü fırça yiyorum diğer arkadaşlardan , yararlı bi bilgi buldum ; haftada bir suyunu değişirken suyun %25`inin temiz suyla değiştirmek gerek,bilemedin %50`sini değişelim.. :)
 
Evet, siteden kaynaklanan birkaç yanlış mevcut maalesef. Zaman bulabilirsem bu gün onları da düzeltmeye çalışacağım. Yorumlarınız ve eleştirileriniz için de teşekkürler.
 
Paylaşımınız için biz teşekkür ederiz.İyi Forumlar.
 
Geri
Üst