Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa bakımında neler gerekli?

haktangs106

Yeni Üye
Merhaba

Forumu bayağı gezdim ve şu an ne kadar pişmanım anlayamazsınız..Şöyle başliyim, doğum günümde bir arakdaşım sizin deyiminizle "ölüm kabı" ile bana kaplumbağa getirdi.Henüz küçüktü.Bende ona o kap ile 1 sene baktım.Yada baktığımı sandım.Dün kaplumbağamın suyunu değiştirirken gözlerini açmadığını gördüm ve suyunun içerisinde deli gibi koşturuyordu..Veterinere götürdüm..Hayvanın 1 sene boyunca boyutundaki değişmenin aynı olduğunu görünce ne biçim bir bakım bu böyle dedi.Yaptığım tek şey güneşe çıkarmaktı..Kabuğu da bu yüzde yumuşamamıştı.Hayvana eziyet ediyormuşum..Bunu daha yeni farkettim..1 sene boyunca boyutunda bir değişme olmadı ve bugünden itibaren kontrolü ele almaya karar verdim..Çünkü dün onun can çekiştiğini sandım ve çok kötü oldum.Veterinerin tavsiyesi ile bir ısıtıcı aldım..Forumdada akvaryum mutlaka olmalı diyor..Bana gerekli olan şeyleri ve kaplumbağamın yaşaması için önerilerini belirtir misiniz?

Cvp: Acil yardım :(

Isıtıcı,akvaryum filtre,ısıtıcı lamba ve aksesuarlar,forumda örnek akvaryumlar var bakbilirsin.Isıtıcı28 derece olsun.Yemlerini de açık alma kutuda al ekstra kum çiçek alabilirsin mutlaka 30 derecede olan bir kuru alanı olsun akvaryum ne kadar büyük olursa o kadar iyi olur...

Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim öncelikle.Yarın dediklerinizi almaya çalışacağım..Veterinere götürdüğümde antibiyotik iğnesi yapmıştı..Yani ben bu dedikleriniz alıp onu sağlıklı bir ortama koysam yaşar mı?Ayrıca Isıtıcı şu anda "ölüm kabı" nın içerisinde..Isıtıcı otomatik olarak çalışıyor değil mi?Onu fişten çıkarmalı mıyım yoksa hep fişe takılı mı olmalı?

Isıtıcı hep fişte olmalı belli sıcaklığa geldiğinde kendini kapatır zaten. Birde ısıtıcının tamamı suyun içinde olmalı yoksa patlama ihtimali var ölüm kabında biraz zor olur.

bence, önce akvaryumu,filtreyi, ısıtıcıyı al ve taşdan bir kuru alan yap sonra ise bir Kısdırgaçlı Masa lambası al ilk olarak böyle başla (Ekonomik durumun müsait değilse) Daha Sonra UV Lamba alırsın dekorasyon ve kumu daha sonraya bırak bence

Siz bana ne kadar bütçe ayırabileceğinizi söyleyin,ona göre birşey oluşturup yardımcı olabilirim.Paranız yoksa plastik saklama kabı alın,ısıtıcıyı koyun 28 derecede kalsın ve cd kabından kuru alan yapabilirsiniz örnekleri mevcuttur..

Cvp: Kaplumbağa bakımında neler gerekli?

Uygun şartları sağlayıp tedavi edilirse atlatabilir. Siz ilk etapta zorunlu ekipmanları tamamlayın. Hasta olduğu için ısı önemli.

Bize Mustafa' nın dediği gibi bütçenizi yazaranız size önerilerde bulunulur. Ama şunu belirtmeliyim. Bir kaplumbağa için ömür boyu kullanacağınız sistem 100 lt ve üzeridir. Yavru ise en az 50-60 lt bir sistem gerekiyor. Büyük hacim yaparsanız uygun ekipmanlarla birlikte masraf daha çok olur, ancak tekrar uğraşmazsınız. Küçük ile başlayıp 2 sene idare edebilirsiniz. İlk masrafınız daha uygun olur, ancak ileride büyütmek gerekince bir çok malzemede takrar daha büyük hacme göre olması gerekeceği için kullanılamayacak.

Geçmiş olsun.

Geri