Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa beslemeye yeni başlayacak arkadaşınıza öneriler

caputdraconis

Yeni Üye
Katılım
1 Eki 2013
Mesajlar
2
Merhaba arkadaşlar. yaklaşık 9 yaşından beri kaplumbağa beslemeyi istiyordum. annem bu konuya sıcak bakmıyordu. şimdi üniversiteyi kazanmamla kendi evimde tek başıma yaşama şansı buldum. ilk işim de kaplumbağa almak olacak.

öncelikle bakım hakkındaki her şeyi okudum. ilk anladığım şey o aptal plastik kaptan almamam gerektiği.

2 tane kaplumbağa almak istiyorum. ikinci isteğim de bununla ilgili. bakım konusunda bir çok şey okudum ama çoğu çok karışık. bana gerekli malzemeleri liste şeklinde verecek biri var mı ? ilaçlarından tutup akvaryum malzemelerine kadar. zira şu an olduğum yerdeki petshop bana direkt olarak o kapla satmaya çalıştı. kaplumbağa hakkında pek bir bilgisi yok.
şimdiden teşekkürler
 
Üniversite konusunda önce tebrik eder başarılı bir öğrencilik hayatı dilerim.
İlk iş alağıdaki konuyu okumaktan başlamalı.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Kaplumbağaya nasıl bakılmalı konusunda elzem şeyler bu kılavuzda mevcut.


Pet shopa sadece alış veriş için gitmeli. Olmama ihtimaline karşı alternatifleride önceden düşünüp öyle gitmek en doğrusu. Böylece uygunsuz ürün alıp boşa masraftan kurtulunur.


İlk önerim önce sistemi kurun sonra hayvan yada hayvanları alın. Bunu belirtmemize rağmen sistem kurmadan hayvan sahibi olanlar oldu. Bilinçli olduğunuz belli. Önceden buraya gelip araştırdınız. Umarım güzel bir sistem kurup hayvanı baştan rahat ettirirsiniz.


Bütün önerileri ve ne alınacağını buraya yazarız. Bunun için iki hayvan kesin rakam mı ve baştan ömürlük sistem mi kuracaksınız? Yani hayvan başına minimum 100 lt su. Yada bir sene için hayvan başına 50 lt su ile başlar seneye akvaryum, filtre ve ısıtıcıyı çöpe atar yeni sistemi kurarsınız.
 
Cvp: kaplumbağa beslemeye yeni başlayacak arkadaşınıza öneriler

Öncelikle hoş geldin Egemen.

Kaplumbağalar ilk başta ve dışarıdan bakımı, beslenmesi kolay gözükse de özellikle de uzun süreli yaşayan hayvanlar oldukları için ve doğal ortamlarına yakın bir sistem kurmaya çalışmamızdan dolayı biraz zahmet gerektiren bir iştir. Senin için söylemiyorum ama bir anlık hevesle alınıp bir süre bakıldıktan sonra baştan savmaya çalışılacaksa hiç alınmaması daha iyidir. Emre abinin verdiği linkte bakımı hakkında detaylı bir yazı mevcut zaten. Ben sadece senin istediğin şekilde uzun bir liste yapayım.

- İki kaplumbağa için ömürlük 230 litre akvaryum. ( Kuru alan ve kaçış boşluğu da düşünülerek) Bu hayvanlar uygun koşullarda 25-30 yıl kadar yaşayabildikleri için, uzun bir birliktelik olacak bizlerle. Yavru halleri için adet başına minimum 50 litre olması gerekirken, yetişkin bir su kaplumbağası için minimum 100 litre olması gerekir.

- Kuru alan. ( Hazır veya ev yapımı olabilir. Kuru alan bölümünde örnekler mevcuttur.)

- Gerekli ve çeşitli yemler/vitaminler. ( Beslenme bölümünde detaylı bilgiler mevcuttur)

- Akvaryum hacmine uygun ısıtıcı

-Akvaryum hacmine uygun iç/dış filtre

-Dipte kullanılacak malzeme ( silis kum öneriyoruz. 0.7mm büyüklük ideal olur. http://www.vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

-İç derece

- Aksesuar ( İpek bitki olabilir, dalgıç florasan, salınım olmayacak maddelerden çeşitlendirebilirsin)

-Kuru alan ısıtıcı lamba ( soft ampul ile bunu kaldırabilecek bir masa lambası yeterli olur. Bauhaus dan gerekli başlıkla ki bilgilere bakarak t-kolayca temin edilebilir)

-Uvb ampul ( d3 sentezleyebilecekleri bir ürün. Biraz pahalı olabilir ama gelişim ve sağlıkları için önemlidir. )

- Hastalık riskeri göz nüne alınarak gerekli ilaçların temini ( Teramicyn ( göz), gentagut damla ( göz), Antibiyotik ( yalnız bunu kullanıldığından bilgin olsun diye yazdım adını ve dozunu veteriner kontrolü olmadan denememek lazım), Devit 3 ( uvb lamba yerine kısa sürelik kullanılan ürün)

Aklıma şimdilik gelenler bunlar. Olur da unuttuğum bir şey varsa ilave ederim
 
Cvp: kaplumbağa beslemeye yeni başlayacak arkadaşınıza öneriler

teşekkür ederim ikinize de Emre beyin 50 lt ve 100 lt olayını tam olarak anlamadım. biraz ekonomik olsun diyorum başlangıç olarak. daha sonra parça parça elbette artıracağım olayı.
 
Cvp: kaplumbağa beslemeye yeni başlayacak arkadaşınıza öneriler

Şöyle ki, Bu hayvanlarda yetişkin bir su kaplumbağası adet başına gereken 100 litredir. Bu 100 litre ömürlük olur ve bir daha akvaryum, ekipman vs. değişimi yapmazsın. Bir kere alırsın.

Yavrularda ise adet başına 50 litre gerekecektir. İmkan dahilinde ise ömürlük 1 kere alıp kullanmak.

1 Adet yetişkin kaplumbağa = Minimum 100 litre
2 adet yetişkin kaplumbağa = Minimum 200 Litre

1 Adet yavru kaplumbağa = Minimum 50 litre
2 adet yavru kaplumbağa = Minimum 100 litre
 
Teşekkürler Emin. Daha detaylı olmuş. Yani baştan ideal ömürlük sistemde kurulabilir. Bunda masraf ilk başta çok olur ama ileride ikinci masrafa gerek olmaz. Önce daha ufak ve ekonomik olsun derseniz daha ufağını alıp seneye hayvanlar büyüdüğünde değiştirirsiniz. Maksimum 1,5 sene gider. Tabi bu değişimde önceki ısıtıcı, filtre ve akvaryum kullanılmaz hale gelir. Filtre ve ısıtıcılar akvaryum su hacmine göre alınır. Siz iki hayvan için 60*40*50 gibi başlayabilirsiniz. Bu 120 lt eder ama kaçış boşluğunu düşünce size 90-100 lt su hacmi kalır. Ölçüler kaplumbağa akvaryumunda bu şekilde olmalı. En bu hayvanlar için önemli. Hazır bulamazsanız yaptırın.
Bu akvaryum için eheim yada tetra 100 w, ucuz olsun derseniz atman 100 w ısıtıcı alabilirsiniz.
Geçici olacağı için dış filtre önermiyorum. Eheim 2010 iç filtre ile idare edip büyük akvaryuma geçince dış filtre alabilirsiniz. Deraylara tekrar devam ederim.
 
Cvp: kaplumbağa beslemeye yeni başlayacak arkadaşınıza öneriler

Kısacası akvaryum ölçüsünü belirledikten sonra ekipmanlar ve diğer detaylar için yardımcı oluruz.
 
Geri
Üst