Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

Cerberus

Bronz 5 Üye
Katılım
6 Şub 2015
Mesajlar
38
İyi günler, kız arkadaşımın sahip olduğu iki kaplumbağadan biri bugün çok Halsiz davranmaya başlamış. Mesajını aynen Size iletiyorum. "Kaplumbağamın sabah hiçbir şeyi yoktu birkaç saattir suyun dibinde duruyor yem veriyorum yemiyor. Arada ağır ağır hareket edip tekrar suyun dibinde geri geliyor. Suda batıyormuş gibi sanki. Suyun yüzeyinde durduğunda da filtre yada ısıtıcıya tutunuyor"
Kendisi baya korkmuş durumda. Kaplumbağaları yaklaşık 5 cm kabuk boyunda ve 50 60 litrelik bir akvaryumda besliyor. Akvaryumun silis Kum, mango kökü, ısıtıcı, iç filtre, kuru alan ve kuru alan ısıtıcısı mevcut.

Kendisinin yapabileceği özel bir şey var mı? Kullanması gereken bir ilaç vs.

Yardımlarınz için çok teşekkür ediyorum


mailto:/xC7UnwZ.jpg

Hayvan çok uzun zamandır bu şekilde bekliyormuş.
 
Cvp: Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

Hayvan gözlerini açabiliyormuymuş. Yoksa sürekli kapalı mıymış gözlerde beyazlık var mı ?

Kuru alana çıktığında durması nasıl, kafayı yatırıyor mu havada mı tutuyor ?
 
Cvp: Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

Gözleri açık ve fiziksel olarak görünürde hiçbir sıkıntı yok, bütün sıkıntı hareketlerinde. Dediğiniz gibi kuru alanda kafası da yatık oluyormuş.
 
Cvp: Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

akciğer enfeksiyonu olabilir. yutkunma veya nefes alırken esner gibi hareketler yapıyor mu ?

hayvana yem harici birşey vermiş mi ? akvaryumdaki birşeyi yutmuş olabilir mi mango lifi gibi.
 
Cvp: Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

Yutkunma yada esneme yok. Mango kökünüde defalarca temizlediğini en ufak bir çıkıntısı olmadığını söyledi. Farklı olarak, bugün ilk defa raffy p deki kırmızı yemlerden vermiş hayvana. Onun haricinde farklı hiçbir besin yok. Videosunu attı şimdi bende izledim hayva, suyun en üstündeyken felç geçirmişçesine hareketsiz bi şekilde batıyor. Hiç kıpırdamadan suyun en dibine kadar düşüyor. Kendi kaplumbağalarımda hiç denk gelmemiştim bu tarz bi harekete.
 
Cvp: Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

hayvan akciğer enfeksiyonu. öncelikle vet. hekime göstermesinde fayda var. istanbulda ise vildan hanıma göstermesi yerinde olur. değilse genta veya gentagut damla alıp hayvanı dik tutarak ağzını açarsa günde bir damla açmazsa ağız çeveresine bir dakika ara ile iki defa sürsün. az da olsa yutacaktır. bunun yanında gözlerine de birer damla damlatsın. bir dakikada bunda beklesin ve kuru alana koysun. gündüz ısıtma lambası açıkken yapması yerinde olur. yem yemeye başlarsa yeme bir damla damlatıp versin elden yemiyor suya atılarak yiyor ise bir damla damlatıldıktan sonra biraz kurumasını bekleyip o şekilde yemi ikiye ayırsın ve önüne birer birer atıp suda fazla durmadan yemesini sağlasın.

bulunduğu yer cereyanda esintide kalmasın. oda ısısı düşükse hayvan kuru alana çıkarken üşütebilir. geçmiş olsun.


mineral yemi yiyor ise bu hafta uzak günlerde iki defa kafa hacmi kadar versin.
 
Cvp: Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

Malesef izmir'deyiz. Söylediğiniz herşeyi uygulayacağız, bunların yanında yapılması gereken ekstra bir şey var mı ? Su sıcaklığını arttırmamız gerekir mi 26-27 derece civarlarında şuan ?
 
Cvp: Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

su 28; kuru alan 32 derece olsun. minerali yemeyi bırakırsa vitamin damla alırsınız. tercih ilk sera reptilin sonra jbl'ninki bulamazsanız diğer marka vitaminde olur. iştahı tam kesildiği zamanı söylersin vitamin damlayı ona göre tarif ederim.
 
Cvp: Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

Tamamdır abi, çok teşekkür ederiz
 
Cvp: Kaplumbağa çok hareketsiz, hasta gibi

damla vitamini iştah kesildiğinde alırsınız. son kullanma tarihine dikkat edin. bir de deep fix metilen mavisi veya bio-ichthyo yada contra-ichthyo alın. su değişimlerinde iki damla damlatılacak fazla değil. bakteriyel birşey olursa önüne geçer.

su değişimleri kısmi ve su oda sıcaklığında daha iyisi akvaryum suyu sıcaklığına yakın olsun. soğuk yada sıcak su koymasın. belkide bu sebeple hayvan hasta olmuş olabilir. hatta içme suyu takviyesi yerinde olur. izmirin suyu aşırı kireçli sudur. 5 tl'lik 19'luk damacana içme suları var. ben izmirde sürekli bu içme sulardan kullanırdım. birkaç tane ucuz su var. çine markayı hatırlıyorum.
 
Geri
Üst