Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa, güneşlenmesi için akvaryumdan nasıl çıkarılır?

leyla ile mecnun

Yeni Üye
Sürekli elime alıp hayvanın huzurunu kaçırmak istemiyorum. Günde bir kere ayrı bir kapta güneşleniyorlar. Ama dediğim gibi benden bin kat büyük bir şeyin beni eline almasından ürkeceğimi düşünerek onların da korktuğunu düşünüyorum. Bu yüzden sizlerin bu akvaryum değişimi yaparken kaplumbağanızı akvaryumdan çıkarma şeklinizi merak ediyorum. Teşekkürler.

Cvp: Kaplumbağanın Güneşlenmesi İçin Akvaryumdan Nasıl Çıkarılır?

Şahsen ben ayrı bir kapta güneşlendirmiyorum. Kuru alanın yarısını güneşte yarısını gölgede bırakıyorum. Böyle daha iyi oluyor. Deneyin derim.

Cvp: Kaplumbağanın Güneşlenmesi İçin Akvaryumdan Nasıl Çıkarılır?

Ben yazın hiç güneşlendirmedim. UVB lamba ile devam ettim. Faydalı tabiki ama akvaryumdan çıkarmayı pek sevmiyorum. Gerçi bu sebeplede bayağı vahşi oldular. Zaten havalar soğuyor, artık bu imkan kalktı bence.
Ama akvaryumdan çıkarılacaksa elinizle almaktan başka yolu yok.
Tam olarak kuru alanın bir kısmı nasıl güneşte kalıyor anlamadım.
Bu arada camın arkadından uvb ışınları geçmez. Aklınızda bulunsun.

Geri