Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Satısı Yasakmı?

ugurbiber

Yeni Üye
Merhaba arkadaslar. Uzun suredır kaplumbağa beslemiyorum. Bu aralar beslemek için niyet ettim. Akvaryum vs. hersey var ama sanırım satışı yasaklanmış. Alabileceğim başka biyer varmı acaba?

Cvp: Kaplumbağa Satısı Yasakmı?

Kaplumbağalar yaşam döngüsü uzun canlılardır.Mühim olan gerekli koşulları sağlayabilmek.Bakımı belirli bir birikim ve meşakkat isteyen canlılardır.Bunları sağlayabileceğinden eminsen eyleme geçmeni tavsiye ederim.
Resmi olarak;Gümrük ve Ticaret Bakanlığına Tübitak'ın sunduğu rapor sonucunda Red Eared Slider(Bilinen adıyla Kırmızı Yanaklı) türü yasaklanmıştır ancak geçtiğimiz aylarda farklı alt türlerin ticaretinin İzmir-İstanbul-Antalya gibi illerde yapıldığını gördüm.Bunların kaçak ya da gümrük memurunun "sehven" eylemi sonucu ülkeye girdiği aşikar.Bunun dışında sahiplenerek zor durumda olan sahip/sahibelere ve bakıma muhtaç canlılara yardım edebilirsin.

Tabiki bakabilirim. Elimde her turlu techizatta mevcut. Bildigiz bir yer varmi satimini yapan bir petshop?

Ankarada yasiuorsaniz ulustaki akvaryumcular carsisinda bolca gordum

Malesef istanbulda yasiyorum. Acaba eminonundeki petshoplarda varmidir :neydi:  pek guvenmiyorum oralarada ama varsa mecbur

Alım-Satım bölümüne göz atın derim belki kafanıza göre birşey çıkar

mailto:/forum/forum-alim-satim

Kırmızı yanaklı kaplumbağa kartalda çarşampa pazarında geçen hafta görmüştüm

İstanbulda Büyükçekmece atirus avmdeki pet shopta satışı var esenyurt tabela doğa akvaryumda var esenyurtta 15 tl Büyükçekmece'de 50 tlfiyatı var

ugurbiber' Alıntı:
Malesef istanbulda yasiyorum. Acaba eminonundeki petshoplarda varmidir :neydi:  pek guvenmiyorum oralarada ama varsa mecbur

Dün akşam eminönünde gördüm ben vardı  :smile:

Güya yasaklandı. Petshoplarımız sağolsun yasak iş yapmayı pek seviyorlar.

Geri