Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa savruluyor...

ozgurv

Yeni Üye
Herkese merhaba, biz 2.5cm kabuk boyunda bir kaplumbağa edindik. Ona da 60×35×20 boyutlarında bir akvaryum aldık. Kuru alan da oluşturduk. Suyu da 20cm yüksekliğinde doldurduk. Aldığımız iç filtre sobo wp 1000f. Ancak küçük kaplumbağamızı savuruyor gibi geldi bize. Sizce yeni bir filtre mi almalıyız. Ya da dış filtre mi. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
20250607_105907.jpg

Akvaryumunuzda 25-30 litre su var gibi görünüyor. Söylediğiniz filtrenin debisi 650l/h. Suda çok şiddetli akıntı oluşturur. Daha küçük bir filtre düşünebilirsiniz.

Bütün taş, çakıl, kabuk, dal, dekor kaya varsa çıkartın.

Verdiğiniz bilgilere göre akvaryumda 24 litre su var. Bu su hacmine göre 250L/h debili filtre yeterlidir.

Isıtma lambası kaç watt güçte? Lamba mesafesi kaç cm dir?

Kullandığınız bütün yem, takviye ve su düzenleyicileri yazın bunların bazıları kaplumbağalar için zararlıdır.

Bütün taş, çakıl, kabuk, dal, dekor kaya varsa çıkartın.

Verdiğiniz bilgilere göre akvaryumda 24 litre su var. Bu su hacmine göre 250L/h debili filtre yeterlidir.

Isıtma lambası kaç watt güçte? Lamba mesafesi kaç cm dir?

Kullandığınız bütün yem, takviye ve su düzenleyicileri yazın bunların bazıları kaplumbağalar için zararlıdır.
Tamam. Tümünü çıkartıyorum.
Isıtma lambası 38 watt. Kontrol ettim durduğu yer 31 derece.
Yem olarak tetra sticks, kuru karides, marul, elma, muz verdim şimdiye kadar. Marul ve elma haricindekileri severek yedi. Bir de yemleri dönüşümlü yemesi gerektiğini okuduğum için şu an sipariş aşamasında olan omega one juvenille, hikari turtle sticks ve sera raffy p yemleri var. İlginiz için teşekkür ederim.

Tamam. Çok teşekkür ederiz. Peki sizce dış filtreye gerek olur mu
Benim araştırdığım kadarıyla dış filtrelerin debileri genelde yüksek oluyor. İlle dış filtre derseniz kendiniz yapmayı deneyebilirsiniz. Youtube`da birçok örneği var. Benim akvaryumda 100 litre su var kendi yaptığım filtreyle şimdilik su kalitesi çok iyi. İç filtre de işinizi görür arkadaşların dediği gibi.

Tamam. Tümünü çıkartıyorum.
Isıtma lambası 38 watt. Kontrol ettim durduğu yer 31 derece.
Yem olarak tetra sticks, kuru karides, marul, elma, muz verdim şimdiye kadar. Marul ve elma haricindekileri severek yedi. Bir de yemleri dönüşümlü yemesi gerektiğini okuduğum için şu an sipariş aşamasında olan omega one juvenille, hikari turtle sticks ve sera raffy p yemleri var. İlginiz için teşekkür ederim.
38Watt halojen ampul yok bilidiğim kadarıyla. 28 olabilir o masefeden 28W uygundur.

Maruldan nefret ederler. Elma muz gibi şekerli yiyecekleri çok vermeyin en fazla ayda bir çok ufak bir parça.

Raffy p temel yemdir yiyorlarsa verin. Tetra sticks dediğiniz reptomin stick mi? Tetra yemin fotoğrafı var mı? Junveile iyi yemdir. Hikari yerine tropical biorept W yemini alın.

Doğada yosunların arasına saklanmayı severler. Bu onları güvende hissetirir. Bambu olmaz veya bazı bitkiler kaplumbağa için zararlıdır. Zararlı olmayacak yosun tarzı canlı bitki kullanabilirsiniz. Fakat bunları da yiyorlar yani bakımı sizi baya bir uğraştırır.

Saklanma mağarası kayası diye satılan taşlarda uygun değil Bu hem yosun ile aynı etkiyi oluşturmaz hemde bazı hayvanlar bunlara sıkışıp boğuluyor. Çömlek tarzı olanlarda psilik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden oluyor.

Gece battaniyeye sarılıp uyumak gibi onlarda yosunları battaniye olarak kullanır bundan keyif alırlar.

38Watt halojen ampul yok bilidiğim kadarıyla. 28 olabilir o masefeden 28W uygundur.

Maruldan nefret ederler. Elma muz gibi şekerli yiyecekleri çok vermeyin en fazla ayda bir çok ufak bir parça.

Raffy p temel yemdir yiyorlarsa verin. Tetra sticks dediğiniz reptomin stick mi? Tetra yemin fotoğrafı var mı? Junveile iyi yemdir. Hikari yerine tropical biorept W yemini alın.

Doğada yosunların arasına saklanmayı severler. Bu onları güvende hissetirir. Bambu olmaz veya bazı bitkiler kaplumbağa için zararlıdır. Zararlı olmayacak yosun tarzı canlı bitki kullanabilirsiniz. Fakat bunları da yiyorlar yani bakımı sizi baya bir uğraştırır.

Saklanma mağarası kayası diye satılan taşlarda uygun değil Bu hem yosun ile aynı etkiyi oluşturmaz hemde bazı hayvanlar bunlara sıkışıp boğuluyor. Çömlek tarzı olanlarda psilik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden oluyor.

Gece battaniyeye sarılıp uyumak gibi onlarda yosunları battaniye olarak kullanır bundan keyif alırlar.
Evet 28watt ampulümüz :)
Dediğiniz yemleri alacağız.
Yosun beslemeyi de deneriz bakalım. Umarım başarırız. Onun için kahverengi kum da gerekiyor sanırım. Bu kumlar kaplumbağa için zararlı olmaz değil mi? O gece uyurkenki keyfini gördükten sonra yerde yatmasını istemeyiz.
Çok teşekkür ederiz. Çok sağ olun.

Geri