Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbağa sorumlulukları

bahar2001

Gümüş 5 Üye
bazıları kapluşlarının suyunu yani akvaryumlarını değiştiriken ölmüş gibi veya yorulmuş bayılmış gibi oluyor ben 10 yaşındayım bana birisi demişti sen on yaşındasın nasıl bakıyorsun ben temizlediğimdi ölü gibi oluyorum öyle demişti aslında benim akvaryumum çok büyük değil 2 kapluşa bakıyorum ama çok büyük değil kare şeklinde üstünde ve altında tahta gibi bişey kulanıyorum annem 2 gün suyu beklet o zaman kapluşlarına koyabilirsin demişti ben öyle yapıyorum kloru en dibe koyuyor ondan dibini eğer yapıyorsanız dökmeyin yoksa kapluşunuza klor gelir :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::cool::p

Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik

RE: kaplumbağa sorumlukları

İyi niyetli olduğuna inanıyorum ama saçma bir konu olmuş, ayrıca Türkçe'yi de iyi kullanamıyorsun. Bu yazdıklarını şöyle yazabilirdin:

Bazıları kaplumbağaların suyunu değiştirirken çok yorulmuş, ölmüş gibi oluyor. Mesela birisi bana sen 10 yaşındasın, kaplumbağalarına nasıl bakıyorsun? Ben bakarken çok yoruluyorum, kendimi ölü gibi hissediyorum demişti.

Aslında akvaryumum çok da büyük değil ama iki kaplumbağama çok iyi bakıyorum.

Annem suyu iki gün bekletirsen klor dibe çöker, kaplumbağalarına zarar gelmez demişti. Ben de eklediğim suyu iki gün bekletiyorum. Siz de böyle yaparsanız kaplumbağalarınıza klor gelmez ve daha sağlıklı olurlar.

10 yaşında olmanı bahane göstermezsin umarım, 4. sınıfta bunları öğrenmen gerekiyordu.

Yönetici notu: bunu 10 yaşında bir çocuğa yazdığını unutma, her 10 yaşındaki çocuk aynı olmaz. Biraz kırıcı olmuşsun. Bundan sonra rahatsız olduğun birşey varsa özel mesajdan uyar. Herkesin bunu okuması gerekmiyor.

onu ben demiştim ve halen aynı düşüncedeyim. Eskiden benimkide küçüktü kaplumbağam büyümeye başladığında haftada bir temizlediğim akvaryumu 2 günde bir temizlemek zorunda kalıyordum. Sonra daha büyük bir akvaryuma geçtim. Aylık 5 kova su değiştiriyordum sonra filtre temizliği falan. O akvaryum öyle kalmayacak kaplumbağalarda öyle kalmayacak. Annenin yardımcı olmasına sevindim senin adına. Kaplumbağa beslemek zahmetli iş, göründüğü kadar kolay değil o yüzden dedim.

evet arkadaşlara katılıyorum büyüdükleri zaman neredeyse her gün değiştirmen gerekiyor suyu cidden zor iş.ancak kaplumbağalarını çok seven katlanabilir canım umarım büyüdüklerinde de böyle söleyebilirsin ;)

Geri