Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Tırnakları

onurass

Bronz 3 Üye
Kapluşumun boyu 5 cm ve tırnakları şimdiden uzamaya başladı kapluşumun bu kadar olmasını istemiyorum onu elimle sevebiliyorum şu an ama tırnakları biraz batmaya başladı. Bu kapluşların tırnakları kesilebiliyor mu ?
Cevaplarınız için şimdiden sağolun^^^^^^^^:rolleyes::rolleyes::rolleyes::t65y::t65y::smile::smile:

Cvp: Kaplumbağa Tırnakları

Valla benim 12 yaşında erkek bir kaplumbağam var tırnakları nasıl olur bilirsiniz :D Kesici tırnakları yoktur eğer dokunursanız çok sert olmadığını anlarsınız fakat fazlasıyla çok acıtır dikkat edin derim kesmesede çizebilirler.

evt arkadaşlar aynı sorunu bende yaşıyorum lütfen yardım edin^^

Kaplumbağanızı elinize almamanızı tavsiye ederim hem onun için stres olur hem sizin için sağlık problemlerine yol açabilir. Kapluşların tırnakları kesilmiyor böyle birşeye kalkışıldığını duymadım şimdiye kadar.

Tırnaklarının kesildiğini hiç görmedim. Bu arada kaplumbağanızı elinize almamanızı öneririm.

Kaplumbağamın stres olduğunu sanmıyorum! Ayrıca ellerimi yıkıyorum Stres olsaydı benden korkar kabuğuna kaçardı onu elime kafasını sevmeme bayılyıor 0^^:D O yüzden teşekkürler Ama elime alıp sevemediğimde balıktan farkı kalmıyor:hih::hih::hih:

Kaplumbağalar vahşi hayvanlardır.Siz ne kadar elinize alıp severseniz sevin.Belirli bir yaşa geldiğinde saldırganlık gösterdiğinde şaşıracaksınız.
Kaplumbağaların kedi, köpek gibi kucak hayvanı olmadığını kabul etmek lazım.

Bir de forumda ki ünlemli konuşmalardan çokça rahatsızlık duyuyorum.Karşınızda size yardımcı olmaya çalışan kişiler yaşça daha büyük ve ben bunu saygısızlık olarak görüyorum.

Unutmayalım burası bir forum ve herkesin görüşüne saygı duyulmalıdır.

Beslediginiz hayvan vahsi doganin bir parcasi. Bir timsah kucakta sevilmekten ne kadar hoslanabilirse kaplumbagalarda o kadar hoslanabilir.
Ayrica baliktan farkinin kalmamasinin onemi var mi ? Baliktan cok buyuk farklari var. Ama diyelim ki sizin soylediginiz gibi oldu ele almayinca baliktan farkli kalmadi. Bu onemli mi ? Onu sevmeyecek misiniz ?

Ayrica kaplumbagalarin tirnagi damarlidir, yemleri tirnaklariyla boler, kuru alana tirnaklarinin yardimiyla cikarlar. Bu sebeple tirnak kestirme konusu soz konusu bile olamaz. Kendi rahatiniz icin onun rahatini bozamazsiniz malesef.

Ecem bu konuda en doğru açıklamayı yapmış.

Tabi doğada olduğu gibi sistemlerimizde taş ve kaya parçaları olursa daha uygun olur. Bunlar bir nevi törpü işine yarar. İlerki yaşlarda bu sebeplerden dolayı törpülenmemiş normalden daha uzun tırnaklar olabiliyor. Bahsettiğim ölçüler tırnağın 1/5 veya 1/6 kadar normalin üzerine çıkması gibi küçük bir değerdir. Tabi bu bazen rahatlarını etkileyebilir. Bunlara veteriner doğal ölçülerde müdahale edebilir.
Bu bahsettiğim tırnağın yazdığım sebepten ötürü normal ölçüsünün üzerine çıkması durumlarında gerçekleşebilir ve uzman tarafından yapılır. Yani konunun asıl sebebi değil.

Bakın ben burda kimseye saygısızlık yapmak istemem. Ben burda hayvanı elime alıp sevmezsem balık gibi olur demedim. Beni çok yanlış anlamışsınız. Ben sadece bu hayvanların birazz daha evcilliştirelebiliği söylüyorum. Siz gerekli cevabı vermişsiniz zten.

Ayrıca erkeklerin uzun tırnakları çiftleşme esnasında gereklidir. Hiç bir şekilde müdahale edilmemelidir.

Vede en önemlisi kaplumbağalar evcilleşmez,sadece bulunduğu ortama alışır.

Meriç arkadaşım tamamen doğru cümle ile ifade etmiş. Alışkanlığı zorunlu olduğu içindir. Ama ideal ortamı sağlandığında mutsuz olacağı anlamına gelmez.

kediler bile yakşalık 9.500 yıldır bizimleler şu anki halleri bile biraz vahşi asi hayvanlar.. kaplumbağalar kim bilir ne kadar yıldır bizimleler. dostum kaplumbağalar hala vahşi hayvanlar onları evcilleştiremezsin sadece alıştırabilirsin.. balık gibi olur demişsin; hiç olur mu balık şuursuzca hareket ediyor: kaplumbağaların hafızaları var.. arada birçok fark var, unutmayalım onlar hala vahşi aslında

Cevaplarınız için saolun Bana çok yardımcı oldunuz :):smile:

Kaplumbağalar senin zevkin icin yaşamıyor bu dünyada. Onların da bir canı var.

Geri