Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa Uvb önerisi

ringo

Yeni Üye
Öncelikle merhaba kaplumbağa için uvb alıcam ve ısıtıcı lambada kapağı hazır şu an önerebileceğiniz bir uvb lamba varmı uvb lambayı florasan istiyorum kapağa takacağım için ve bu arada kuru alan ısıtıcısı olarakta florasan kullanabilirmiyim?
bu uv lambaların kapluşlar için uygun olmadığı söyleniyor nedeni nedir? teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Kaplumbağa Uvb önerisi

Merhaba,

UV ışınları insan sağlığı için zararlı olduğundan ben kendi akvaryumumda UV lamba tercih etmiyorum. Yerine, eczanede kolayca bulabileceğiniz Devit 3 kullanıyorum. UV lambada amaç, sürüngenlerin UV ışınlarını kullanarak vücutlarında D vitamini sentezlemeleri; aynı insanlardakine benzer şekilde. UV nin zararlarıyla ilgili başka bir konuda fikirlerimi belirtmiştim. Kendi açımdan riske girmek istemediğim için tercih etmiyorum.

UV lambalardan UVB olanı almalısınız. 20-40 wattlıkları juenpet te satılıyor. Günde birkaç saat açık tutmanız yeterli olur. Florasan yerine lamba tipi alın. Kaplumbağalar, kapalı kapaklı alanlardan hoşlanmıyorlar. Üt taraf mümkünse açık olsun. UVB lambanızı kuru alana yöneltirsiniz.

Isıtıcı lamba gibi UVB yi kullanmak yerine normal sarı lenkli ve açılınca ısınan tipteki basit lambaları tercih edin.

Otuz.com daki işaretler kimi zaman gerçeği yansıtmıyor. O işaretlere aldanmayın. Soracaklarınızın cevaplarını forumda araştırarak öğrenebilirsiniz.

Florersan lamba yeterli ısıyı sağlayamaz. Kuru alan 31-33 derece arasında olmalı. UVB floresan alacaksanız kuru alanın hemen üzerine konumlandırmayı sağlamanız gerekir. Aksi halde işe yaramaz.

Peki 5.0 uvb lamba nereden bulabilirim.

merhaba bende kullanicam uvb ama benim icin gereken kuru alani sicak tutmak uvb yerine eczaneden dediginiz ilaci damlatsam kuru alani isitmak icin ne kullanabilirim?

ya benim sıkıntım apayrı :)
uvb lamba siparişini verdim 5.0 olanından. ampul olanı bulamadığım için florasan olandan sipariş verdim.. ama bu uvb lambayı ve ısıtıcı için aldığım 75 w lık basit ampulü açık kapaklı akvaryumuma sabitleyecek bir aparat bulamıyorum.... bu kadar sıkıntı çekeceğimi hiç düşünmemiştim... gerçekten çok uğraştırdı bu akvaryum olayı...bu aparat konusunda yardım edebilecek kimse var mı bana???

ringo' Alıntı:
Peki 5.0 uvb lamba nereden bulabilirim.

Sitelerin güvenilirliğini bilemiyorum. İritibat kurup ödeme ve teslimat durumunu sorabilirsiniz. Linklerde 13w ve 26 w UVB seçenekleri mevcut.

gizemco' Alıntı:
merhaba bende kullanicam uvb ama benim icin gereken kuru alani sicak tutmak uvb yerine eczaneden dediginiz ilaci damlatsam kuru alani isitmak icin ne kullanabilirim?

Isıtma lambası olarak bunları kullanabilirsiniz. Ben hepsini kullandım ve memnun kaldım.
Bence UVB lamba kullanmak devit 3 yerine çok daha uygun. Ancak edinene kadar haftada bir damla yeme damlatarak kullanabilirsiniz. Fazlası zararlıdır.

kaplumbuğur' Alıntı:
ya benim sıkıntım apayrı :)
uvb lamba siparişini verdim 5.0 olanından. ampul olanı bulamadığım için florasan olandan sipariş verdim.. ama bu uvb lambayı ve ısıtıcı için aldığım 75 w lık basit ampulü açık kapaklı akvaryumuma sabitleyecek bir aparat bulamıyorum.... bu kadar sıkıntı çekeceğimi hiç düşünmemiştim... gerçekten çok uğraştırdı bu akvaryum olayı...bu aparat konusunda yardım edebilecek kimse var mı bana???

Kaplumbağa akvaryumlarında kuru alan kısıtlı bir bölge olduğu için kapakta lamba montajı sorun olabiliyor. Ben bizzat uvb floresanı konumundan dolayı fayda etmediğinde çıkarmıştım. Kapağıda kaldırıp mandallı lambalara geçtim. Kapak akvaryum üzerini tamamen değil kısmen kapatıyorsa uvb floresanı takıp ısıtma ampulünü mandal şeklinde lamba ile boşluktan kuru alana doğru çevirebilirsiniz. Aklıma gelen seçenek bu.

bulunduğum yerde mandallı lamba bile bulamıyorum... :((

Bu ürünü alanlar var. Ancak buna maksimum 40w ampul takmanız gerekiyor.

Evet bu 40w. Buna uygun ampul takmalısınız. Benim İstanbul İçerenköy Bauhaus dan aldıklarım maksimum 60w.

Geri