Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa & Vatoz

06almira08

Bronz 3 Üye
Kaplumbağalarımın yanına 2 tane 5-6 cm lik vatoz aldım. Acaba uyum sağlayabilirler mi? Akvaryum çok fazla yosun tutuyor vatozun iyi bir çare olacağını düşündüm. Kaplumbağalarım zaten küçükler sorun çıkar mı ?

Camı temizleme konusunda iyi bir fikir fakat o vatozları 1-2 hafta sonra bulamazsınız çünkü kapluş onları yer.

Kaplumbağaya saldıran vatoz biliyorum, bizzat şahit oldum :D
Yavru kaplumbağa yanından geçerken vatoza dokunuyordu, o da kuyrukla yapıştırıyordu.Mutlu bir beraberlik olacağını zannetmiyorum.

Canlı yeme karşıyım.Forumda binlerce kez tartışıldı...Araştırın mutlaka cevabını bulacaksınızdır :)

En iyisi bir kaç gün bekleyin uyumlarına bakın iyilerse kalsın deyilerse vatozları başka kaba koyarsınız. Aslında yaşaya bilirlerse bende vatoz almak isterim.

İkiye bölünmüş durumdalar kaplumbağa vs vatoz :D bir bölümde kaplumbağalar duruyor bir bölümünde vatozlar :D Ama babam vatozların dikenlerinin olduğunu söyledi yani yaklaşamazlarmış bilmiyorum ama. Zaten çok küçük kaplumbağalarım. Ama vatozlarda küçük :D Ya inşallah anlaşırlar :) Canlı yem olarak kullanmak istemiyorum vatozları :D Ben biraz bakındım ama benzer konu bulamadım o yüzden konu açtım . Ama bir araştırayım :)

Yazıktır o vatozlara. Kurda koyun emanet ediyorsunuz.

Bizzat benim kaplumbağalarım vatozlarımı yedi. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kaplumbağalar ile vatoz beslenmez, hatta varsayımsal olarak hiçbir balığın ev ortamında beslenebileceğini düşünmüyorum, olsa olsa canlı yem vahşeti olur.

6 aya kadar birşey olmaz ama 1 sene içersinde vatozlardan eser kalmayacak. Vatoz kaplumbağanın rahatlıkla yiyebileceği löp etli bir balıkta değildir hani kaplumbağayada yazık bare lepistes falan atsaydınız :eat:

Evet vatoz kemikli bir balık :)
Hiç bir canlının diğer canlıya yem olma taraftarı değilim ama bu ortamda sonuç yem olacak gibi.

Canlı yem taraftarı degilsin ama suana kadar 30dan fazla kucuk balık yedirmisimdir benim kaplusa kabugunu falan gormen lazım kucuk olmasına ramen tas gibi bu kadar kucuk hicbir kaplumbaganın kabugu bu kadar sert degildir ayrıca cok guclu butun akranlarını dover :box:

Kaliteli ve çeşitli yemlerle de bu sağlanabiliyor.Hiç canlı yem kullanmadım ama hiç kabuk problemi yaşamadım ;) Kaza sonucu midye yedi sadece kerata :)
Balıkla beslemek istersen havuz levreği önerebilirim ama canlı olanlardan değil :)

Ben küçük bir lepistes atmayı planlıyorum belki yaşar belki yer ama her ikiside işime yarar. :D

eğer akvaryumun buyukse lepistesi yakalayamaz kuyrugundan tutup elinle kaplumbagaya vermen lazım normal yem yedirir gibi

benimkinin de içinde 2 kılıçkuyruk 1 büyük 2 yavru lepistes ve 1 vatoz var

Akvaryumum küçük kapluşlar büyüsün yenisini alacağım.Hatta akvaryumum 15 litreden daha küçük.

kaplumbağam şimdiye kadar hiç onlarla ilgilenmedi
gözleri sürekli kapalı gibi duruyor galiba onları görmüyor.

ya şimdi küçükler yiyemezler heralde zaten pek ilgilenmiyorlar da ama kaplumbağalardan bir atak görürsem vatozları başka bir kaba alırım ölmesinler yazık :D

benim akvaryumumda 2 kaplişim var ve bir yıldırda siyah cam vatosu var. şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadılar hatta çok iyi anlaşıyorlar. akşamlar vatos kaplişllerin kabuklarına yapışıp bi güzel kese atıyor. bi nevi çıkar ilişkisi diyebiliriz :)

birlike yaşamaları doğru değil bende balık koymayı düşünmüştüm çok eskiden ama benim 8 kafadarlar bir saat içinde hepsini parçalarlar çünkü kapluşlar göründüğü kadar masum değil çok yaramazlar suyun üzerinde yüzen ne varsa saldırıyorlar

Geri