Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbaga ve lepistes

turtle02

Bronz 5 Üye
merhaba arkadaşlar.. benim 3 adet 4-5 cm kırmızı yanak su kaplumbagam var alalı 1 ay oldu.. burda hiç kaliteli yem yok malesef sera, tetra, jbl vs.. o yüzden akvaryuma yaptığım bazı koşullar sayesinde 4 lepistes balıgı besliyorum ve şimdiye kadar 40 yavru aldım ayrı bir kaba ilerde büyüdükçe canlı yem olarak kullanmayı düşünüyorum sonuçta su piresinide üretip canlı canlı yem yapıyoruz pek bir fark yok ... bunun bir sakıncası olurmu ?

Hep lepistes veremezsiniz. Ayrıca o balıklara da yazık olur. Ben yemi internetten sipariş vererek almanızı öneririm. Ben de netten sipariş veriyorum. Petshoplara gore yemleri çok daha uygun fiyata alıyorum.

Cvp: kaplumbaga ve lepistes

Her canlı CANLI YEMİNİ kendi hakketiği biçimde kazanmalıdır siz o zavallı lepistesleri canlı yem olarak kullanamazsınız.

Yem konusuna bir çare bulmanız şart. Eğer oturduğunuz yerde bulamıyorsanız internetten almak zorundasınız. Ayrıca sürekli olarak kaplumbağalarınızı canlı yemle beslemeniz doğru bir yöntem değil. Çünkü kaplumbağanız 1 yaşını geçtiği zaman bitkisel ağırlıklı beslenmesi gerekecek ve balıklar protein bakımından yüksek olduğu için bu beslenme düzenine ters düşecektir. Bitkisel beslenme döneminde ayrıca bitkisel yemler edinmelisiniz. Şimdiden dereyi görüp paçayı sıvayın bence.

dediğiniz gibi internetden araştırdım herşey var bilgi alıp kıbrısa gönderirlermi araştırıp alayım birkaç peket.. balıklar şuan çok küçük zaten ilerde gelişemeyen vs olacaktır arada bir onları veririm kaplumbağalara.. yorumlarınız ve beni yönlendirdiginiz için teşekkür ederim [/font]

Bence bu konuyu www.juenpetmarket.com ile bir görüşün. Size bu konuda yardımcı olabilirler. Ben hep buradan alışveriş yapıyorum ve çok memnunum :)

verdiginiz siteye girip üye oldum ve hemen mail atarak durumu sordum umarık olumlu bir cevap alırım .. hiç uğraşmaya gerek yok canlı yemle ,yemler çokda pahalı değil teşekkür ederim :)

Kuru yeme alıştırın en doğrusu Bir çok yem var Raffy P- Raffy Mineral - Raffy Royal - Sera Herbivor - Sera Cornivor - Exo Terra Snails - Exo Terra İpek Böceği- Çeşit bitmek bilmez :D

Emre bey haklısınız gerçekden çok çeşit yemler var ancak malesef kıbrısta yok.. internet üzerinden getirmeye çalışıyorum gümrük kargo gibi işlemlerin ne kadar tutacağını bilmediğin için açıkcası biraz tedirginim..

Geri