Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağa yuvası.

Cartman

Yeni Üye
Arkadaşlar ben akvaryum alamdım.Onun yerine can şeklinde çok büyük bir kase kullanıyorum.İçinde rahatca hareket edebiliyor.Kuru alan olarak denizden aldığım küçük taşları dizdim.Ben kaplumbağamı bu öğlen aldım yerine henüz alışamadı.Ve hiç bir eşyam yok kuru alan dışında.Yemleri pet shop dan aldım.Ve aylıkmış kapşumbağam.Sizce masa ışığı,filtre ve su ısıtıcı olmadan yaşarmı.Ben su ısıtıcı olarak hergün suya biraz sıcak su eklesem aynı işlemi görürmü?
:ff::haha::'(^^

Cvp: Kaplumbağa yuvası.

Üzgünüm ama tam ekipmanlı bir akvaryum olmadan kaplumbağanızın 2 yıldan fazla yaşaması (o da çok şanslıysa) imkansız. 20 TL ye ısıtıcı, 35 TL ye 50-60 cm arası bir akvaryum, 10-15 TL ye de filtre bulmanız mümkün. Isıtıcı lambayı da masa lambasını tutarak halledebilirsiniz .Kısacası en az 70 TL paraya kıymanız lazım. Araştırmadan hayvan almanın cezası...

emronyus' Alıntı:
Üzgünüm ama tam ekipmanlı bir akvaryum olmadan kaplumbağanızın 2 yıldan fazla yaşaması (o da çok şanslıysa) imkansız. 20 TL ye ısıtıcı, 35 TL ye 50-60 cm arası bir akvaryum, 10-15 TL ye de filtre bulmanız mümkün. Isıtıcı lambayı da masa lambasını tutarak halledebilirsiniz .Kısacası en az 70 TL paraya kıymanız lazım. Araştırmadan hayvan almanın cezası...
bu forumun en sevmediğim yani insanları hemen tersleyip kalp kırmaları şahsen ben de kaPlumbaga alırken hiç bişeyi araştırmadım ama sonradan birşeylerin ters gittiğini zamanla anladim ve arayış icine girdim adam nerden bilsin insanlar kedi köpek gibi rahat beslenilebilen
Birsey sanıyorlar kaplumbağaları

Birde muhattap olduğunuz kisiler genel olarak cocuk lütfen

Kaba davrandıysam çok çok özür dilerim ama insanlar ne yazık ki petshoplar tarafından çok ama çok fazla kandırlıyor. Şimdiye kadar kaplumbağa besleyen en az 10 arkadaşıma kapta beslemek yanlıştır dedim. 9 u beni dinlemedi ve kaplumbağaları öldü ne yazık ki. O yüzden artık burama kadar geldi kusura bakmayın. Forumda 3600 küsur konu var ve bunların yarısında kap yanlıştır diye bas bas bağırılıyor ama daha hala kapta beslesem olur mu diye karşımıza çıkanlar var. Bu da beni sinirlendiriyor. Ömer arkadaşımdan tekrar özür dilerim eğer kaba davrandıysam.

suyuna sıcak su eklemek sizi idare etmeyecektir..hemde şöyle düşünün her gün kalk.en az 3-5 kere suyunu ılıştır..bir zaman sonra yapmak bile istemeyeceksiniz..
benim size tavsiyem en acilinden bir ısıtıcı almanız..

Hepinize çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

10 TL filtre ile 50 TL filtre arasında dağlar kadar fark var ama. Biri 2 sene biri 20 sene dayanıyor. 15 TL lik ısıtıcıyı da kaplumbağalar 7-8 cm yi geçtikleri zaman kırmaya başlıyorlar. Hem bu erteleme nereye kadar ? Eninde sonunda büyüyecekler ve Dev akvaryumlara, camı hemen kırılmayan ısıtıcılara ve en ucuzu 60 TL olan dış filtrelere ihtiyaç duyacaklar. Zaten kaplumbağa bakmak ucuz birşey değildir.

Zaten şöyle ki, elinizde 150litre bir akvaryum varsa gidip 20 liraya filtre ve ısıtıcı alamıyorsunuz. Belki 20-30 litrelik akvaryumlar için dediğiniz şey geçerli olur. Emre'nin de dediği gibi şartlara göre belirlemek gerekiyor ihtiiyaçları. Ancak eninde sonunda bu masraf yapılacak.

Eğer masraf istemiyorsanız bu işe hiç başlamamak en doğrusu.

En uyduruk akvaryum 15 tl filtre 15tl ısıtıcı 15 tl ...

O dediğiniz malzemelerin ömrü 1 yılı geçemiyor ama. Ayrıca 15 TL'lik akvaryum dediğiniz en fazla 40 cm olur ki 1 yıl güç bela idare eder. Bu kadar ucuza kaçacaksanız almayın kaplumbağa maplumbağa.

O zaman arkadaşınız yanlış yapmış. Kaplumbağaları kaç cm arkadaşnızın ?

Geri